Bardzo proszę o pomoc bo nigdzie nie mogę znaleźć sensownej podpowiedzi . Przebudowywałem kompa i zakupiłem płytę , procka , ram , kartę graficzną . I pojawił się problem z dźwiękiem jak oglądam jakiś film na YT , Netflixie czy cokolwiek innego mam co parę sekund takie trzaski i pyknięcia jakby na starym winylu . Nie potrafię tego inaczej opisać . Wydaje mi się , że występują one wtedy kiedy jest nagłe zwiększenie głośności np w trakcie dialogów w filmie . Tak się dziej również wtedy kiedy np przesuwam suwakiem film do przodu . Oddałem płytę główną w ramach reklamacji do punktu . Została wysłana do producenta i po miesiącu otrzymałem ja z powrotem . Niestety problem nadal występuje . Ale zauważyłem też ciekawą rzecz tak się dzieje jak używam chrome . Dodatkowo na chrome występuję tez brak synchronizacji miedzy dźwiękiem a obrazem . Tzn w trakcie oglądania filmu po chwili dźwięk wyprzedza minimalnie obraz . Na Edge nie ma tego problemu . Mało tego ,wystarczy że uruchomię np YT na Edge i zastopuje po czym włączę chroma i już na nawet na nim mogę oglądać bez zakłóceń . Reasumując , przy na samym Edge nie ma problemu a le żeby korzystać bez problemu z chrome muszę mieć uruchomione dwie przeglądarki . Oczywiście robiłem format , reinstal chrome, reinstal sterów audio itp . Wyczerpałem już wszystkie znane mi sposoby . Niestety to nie wszystko bo w nie których grach również występują te trzaski . Ale żeby było jeszcze ciekawiej to zdarzają się po jedyńcze dni kiedy nawet na chrome nie mam tego problemu . Jak dla mnie to prawdziwa zagadka .
Moja konfiguracja :
Procesor Intel Core i5-8500, 3GHZ, 9MB, BOX (BX80684I58500)
Płyta główna Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming 2.0
Pamięć Corsair DDR4, 16GB, 3000MHz, CL15 (CMK16GX4M2B3000C15)
Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce OC 6GB GDDR5 (192 Bit) 2xDVI-D, HDMI, DP, BOX (GV-N1060WF2OC-6GD)
Zasilacz - tu nie potrafię odpowiedzieć ale raczej jakiś przeciętny .
Jak ktoś potrafi mi pomóc to będę bardzo wdzięczny .
PS . Zastanawiam się jeszcze czy ewentualnie źle nałożona pasta pod procesor mogłaby powodować takie cuda ?
Moja konfiguracja :
Procesor Intel Core i5-8500, 3GHZ, 9MB, BOX (BX80684I58500)
Płyta główna Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming 2.0
Pamięć Corsair DDR4, 16GB, 3000MHz, CL15 (CMK16GX4M2B3000C15)
Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce OC 6GB GDDR5 (192 Bit) 2xDVI-D, HDMI, DP, BOX (GV-N1060WF2OC-6GD)
Zasilacz - tu nie potrafię odpowiedzieć ale raczej jakiś przeciętny .
Jak ktoś potrafi mi pomóc to będę bardzo wdzięczny .
PS . Zastanawiam się jeszcze czy ewentualnie źle nałożona pasta pod procesor mogłaby powodować takie cuda ?