Pomocy ! Do mojego paviliona wgrałem zmodyfikowanego biosa, wszystko działało bez zarzutu, do momentu gdy dostałem kartę sieciową na mini-pcie. Wyjąłem starą włożyłem nową, nie działa, wtedy włożyłem starą i komputer już nie odpalił, dioda na capslock miga 2 razy co oznacza problem z biosem. Z instrukcji które znalazłem w internecie zrobiłem pendrive do odzyskiwania. Wszystko fajnie, jest plik .BIN, jest plik sygnatury .SGI przygotowałem pendrive za pomocą programu do aktualizacji UEFI, włożyłem pliki do katalogu current tak jak było w instrukcjach w internecie, wkładam pendrive, wciskam kombinację i... Nic... Brak ani jakiegokolwiek dźwięku, ani nawet wentylatory się szybciej nie zakręciły... Za to jest jakieś światełko w tunelu. Gdy włożyłem pustego pendriva, dioda na nim zaświeciła się 5 razy po ok. 2 sec. i zgasła. Ale gdy włożyłem już przygotowanego na recovery, zaświeciła się 4 razy po ok. 2 sec i za 5-tym razem widać było że czyta jakieś dane, migało to jakieś 10 sec, ale potem kontrolka zgasła i nadal to samo. Próbowałem już chyba wszystkich możliwych kombinacji, Win+B, Win+V, Cztery strzałki. Przy kombinacji FN+B i FN+Esc wentylatory zaczęły głośno chodzić i po albo 6 albo 15 sec, ucichły. Wciskanie kombinacji nie ma sensu, bo pendrive zachowuje się tak samo z wciśniętymi Win+B jak i bez niej. Pedrajwy były w FAT jak i w FAT32. Nie mam już kompletnie pomysłów jak można ożywić tego laptopa.
Programy jakich używałem to ;
Phoenix tool version 2.50
Bios F.1B aktualizacja : sp55068.exe
Aktualizacja Bios UEFI HP : sp52509.exe
7zip
Mój model laptopa : HP Pavilion dv6-6020ew
Model biosu : Insyde H20
Błagam was o pomoc, jesteście moją jedyną nadzieją
Programy jakich używałem to ;
Phoenix tool version 2.50
Bios F.1B aktualizacja : sp55068.exe
Aktualizacja Bios UEFI HP : sp52509.exe