logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić hard factory reset xperia xz1 - żeby pozbyć się blokady pin ekranu

FLOODERIZE 09 Sty 2019 17:23 2313 6
REKLAMA
  • #1 17688350
    FLOODERIZE
    Poziom 8  
    Ocena: 20
    Witam,

Mam możliwość zakupu Sony z zablokowanym ekranem kodem pin. Nie zależy mi na danych telefonu chce mieć czysty telefon bez blokady.

Urządzając pytania, telefon jest w pełni legalny, powystawowy, klient dla żartu zablokował telefon blokadą.

Jak można zrobić hard reset żeby się tego pozbyć.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17688375
    FLOODERIZE
    Poziom 8  
    Do Sony companion potrzebuje konta Google, Bóg jeden wie co na tym telefonie było jeszcze wgrane.
    A czy Soft wgram bezpośrednio przez usb z komputera czy potrzebuje specjalny program?
    Nie ma żadnej opcji jak xiaomi kombinacji klawiszy żeby w serwisowe menu wejść i zrobić jakiś wipe?
  • REKLAMA
  • #4 17688384
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 257
    FLOODERIZE napisał:
    Do Sony companion potrzebuje konta Google, Bóg jeden wie co na tym telefonie było jeszcze wgrane.
    A czy Soft wgram bezpośrednio przez usb z komputera czy potrzebuje specjalny program?
    Nie ma żadnej opcji jak xiaomi kombinacji klawiszy żeby w serwisowe menu wejść i zrobić jakiś wipe?

Jeśli będzie konto google to czy wgrasz od nowa soft czy dało by radę zrobić hard reset to i tak będzie blokada google.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 17688386
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Firmware wgrasz flashtoolem do sony. Pełno poradników w internecie.
    Co do blokady FRP szukaj filmików jak ja ominąć lub udaj się do serwisu.
  • #6 17688436
    FLOODERIZE
    Poziom 8  
    A zakładając, że nie ma żadnego konta googla na telefonie? To samo sony companion pomoże?
  • REKLAMA
  • #7 17688440
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Tak sam program do wgrywania firmware wystarczy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na przeprowadzenie twardego resetu telefonu Sony Xperia XZ1, który ma zablokowany ekran kodem PIN. W odpowiedziach zasugerowano użycie programu Xperia Companion do naprawy telefonu oraz wgranie nowego oprogramowania za pomocą Flashtoola. Wskazano również, że jeśli telefon ma aktywne konto Google, to po resecie może wystąpić blokada FRP. W przypadku braku konta Google, program do wgrywania firmware powinien wystarczyć do usunięcia blokady.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA