logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Junkers pali się bez przerwy niezależnie od przepływu wody - co robić?

TuR 04 Wrz 2005 20:23 3685 5
REKLAMA
  • #1 1791690
    TuR
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam wszystkich serdecznie, mam nastepujacy problem: Podczas gdy wlaczy sie junkers pali sie bez przerwy nie patrzac na roznice czy woda jest odkrecona czy nie. Mam nadzieje ze znajdzie sie jakas fachowa pomoc. Woda nie ma wogole wplywu na dzialanie junkersa. Czy zakrecam czy odkrecam junkers sie pali. Pozdrawiam. TuR
  • REKLAMA
  • #2 1791746
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3361
    Witam
    Znajdź w wyszukiwarce o piecyku PG-4 tam było identyczne uszkodzenie.
    Nie znam tego piecyka, ale coś się zacięło i nie powraca do normalnej pozycji. Rozbierz i znajdziesz przyczynę. A tak w ogóle to wyłączaj piecyk przez zakręcenie gazu bo może rozerwać nagrzewnicę.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1791814
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1708
    Witam!
    Niestety czeka cie wymiana membramy w zespole wodnym na 100% dziura.
  • REKLAMA
  • #4 1791866
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3361
    axxx napisał:
    Witam!
    Niestety czeka cie wymiana membramy w zespole wodnym na 100% dziura.

Witam
    Konstrukcja pieca powinna nie dopuścić do zapalenia się płomienia przy braku ciśnienia wody. Chyba że Niemcy inaczej projektują, w co wątpię. Na etapie konstrukcji uwzględnia się takie przypadki jak dziurawa membrana. Dziurawa membrana powoduje wyrównanie ciśnień z obu jej stron i w efekcie brak odpalania pieca.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1794297
    thomas__1
    Poziom 23  
    Ocena: 144
    Pod membraną jest "grzybek" i to wedlug mnie on jest przyczyną. Porusza się on gora- dół na metalowej ośce. Niekiedy grzybek pęka i w najgorszym przypadku blokuje powrót membrany. Rzadziej blokuje się metalowy pręt popychany przez membranę.
  • #6 1825744
    TuR
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam, sorry ze tak dlugo czekaliscie na odpowiedz. Bardzo wam dziekuje za odpowiedzi, przydaly mi sie te odpowiedzi. Juz wszystko gra. Byl problem z uszczelka w zespole wodnym, wymienilem i juz wszystko gra. Jeszcze raz dziekuje. Temat uznaje za zamkniety.!!
REKLAMA