logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Orion Color 553 A - Obraz zwężony do paska na środku kineskopu, co robić?

autosuper 05 Wrz 2005 00:12 957 2
REKLAMA
  • #1 1792373
    autosuper
    Poziom 24  
    Ocena: 104
    Mam pytanko do Kolegow napewno duzo lepiej znajacych sie na TV odemnie , bowiem to zupelnie nie jest moja branza. Mianowiecie w w.w. TV jest usterka polegajaca na tym ze caly obraz zwezil sie do rozmiaru kilkumilimetrowego paska , ktory jest poziomo na srodku kineskopu . Dodam jeszcze ze usterka ta zaczela sie od pojawienia sie w gornej czesci ekranu bialego polprzezroczystego paska szerokosci kilku centymetrow . No a w tej chwili jest juz tak jak opisalem wczesniej - waski pasek na srodku . TV ten jest juz dosc stary bo z 90 r. Co Koledzy mogliby mi zasugerowac ? Podejrzewam ze mogly sie juz ze starosci wysuszyc kondensatory elektrolityczne ? Czy to moze byc to ? Bardzo prosze o jakies wskazowki . Za pomoc z gory dziekuje ! Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1792456
    este67
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    W pierwszej kolejności wymień elektrolity w układzie odchylania pionowego (okolice IC402)
  • #3 1792760
    autosuper
    Poziom 24  
    Ocena: 104
    Dzieki za podpowiedz sproboje tak zrobic ! A tak na marginesie , dzieki za przesuniecie do dzialu poczatkujacy serwisanci , mysle ze az tak zle ze mna nie jest , ale spoko . Wiem ze chodzi o odchylanie , chce poprostu isc na latwizne i prosic kogos o pomoc kto zna ten model i konkretnie mi cos poradzi , zebym nie musial za dlugo sie z tym babrac . Pozdrawiam
REKLAMA