Witam wszystkich forumowiczów i proszę o poradę.
Silnik 1,6 thp 80000km przebiegu 2014r. w momencie jazdy gasną drugi i czwarty cylinder, w tym też momencie pojawiają się błędy
P1336-wypadanie zapłonu
P1338-wypadanie zapłonu cylinder 2
P1340-wypadanie zapłonu cylinder 4
oraz błędy ( te błędy wydaje mi się, że są następstwem trzech pierwszych czyli wypadaniem zapłonów )
P0098-czujnik temperatury powietrza wlotu rozdzielacza
P0033-obwód sterowania zaworu obejścia turbosprężarki
P16B1-moduł sterowanego wlotu powietrza
P0030-sonda lambda
Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu silnik pracuje prawidłowo jednakże błędy oczywiście zostają. Swiece wymienione, cewki zapłonowe są sprawne na 100%.
Moje podejrzenia
-wariator
-łańcuszek
-napinacz
Może ktoś z Was miał takie problemy i potwierdzi moje przypuszczenia a może ja się mylę i trzeba szukać przyczyny gdzie indziej???
Silnik 1,6 thp 80000km przebiegu 2014r. w momencie jazdy gasną drugi i czwarty cylinder, w tym też momencie pojawiają się błędy
P1336-wypadanie zapłonu
P1338-wypadanie zapłonu cylinder 2
P1340-wypadanie zapłonu cylinder 4
oraz błędy ( te błędy wydaje mi się, że są następstwem trzech pierwszych czyli wypadaniem zapłonów )
P0098-czujnik temperatury powietrza wlotu rozdzielacza
P0033-obwód sterowania zaworu obejścia turbosprężarki
P16B1-moduł sterowanego wlotu powietrza
P0030-sonda lambda
Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu silnik pracuje prawidłowo jednakże błędy oczywiście zostają. Swiece wymienione, cewki zapłonowe są sprawne na 100%.
Moje podejrzenia
-wariator
-łańcuszek
-napinacz
Może ktoś z Was miał takie problemy i potwierdzi moje przypuszczenia a może ja się mylę i trzeba szukać przyczyny gdzie indziej???