logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż Philips Hue Switch EU do puszki podtynkowej

pbednarski 14 Sty 2019 11:28 1665 1
REKLAMA
  • #1 17699820
    pbednarski
    Poziom 1  
    Witam.

Kupiłem zestaw startowy Philips Hue, w którym był przełącznik Hue Switch EU. Chciałbym zainstalować go w miejsce tradycyjnego kołyskowego włącznika światła montowanego z rozporowymi blaszkami w puszce podtynkowej, niestety posiada wyłącznie dwa otwory na śruby montażowe płasko do ściany.

Montaż Philips Hue Switch EU do puszki podtynkowej Montaż Philips Hue Switch EU do puszki podtynkowej

Optymalnie by było, gdyby udało się zachować tradycyjny przełącznik pod przełącznikiem Hue, w razie, gdyby trzeba było kiedyś fizycznie odciąć zasilanie.

Przeszukałem naprawdę sporo internetu szukając odpowiedniego adaptera, ale do tej pory nie udało mi się niczego podobnego znaleźć. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?
  • REKLAMA
  • #2 17699855
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4655
    Zmierz rozstaw otworów do montażu. Jeśli odległość jest podobna do otworów w blasze wyłącznika, to pozostaje wymienić puszkę w ścianie na taką, która jest przystosowana do przykręcania osprzętu wkrętami .
REKLAMA