logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaki kontroler wybrać dla DJ-a i czy Denon MC6000Mk2 to dobry pomysł?

lukasbiggie 18 Sty 2019 20:33 867 2
REKLAMA
  • #1 17711439
    lukasbiggie
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witajcie :) dj jestem przeszło 10 lat :) także to nie jest zajawka na chwilę :)

Aktualnie posiadam:

DVS NI Traktor Audio A6
    NI X1 Mk2
    2x Stanton St8-100 (systemy concorde qbert/pro s)
    Ecler Nuo 2
    2x Akai RPM 500

Szukam jednak kontrolera aby pozbyć się kabli (jest ich w sumie 2x z gramofonów do dvs, 2x z dvs do miksera i 2x z miksera do dvs w sumie 6x cinch)
    Potrzebuję kontrolera do którego bez problemu podłączę 2x gramofony i będę mógł grać od razu z wbudowanego DVS'a

Myślałem jeszcze nad NI Z2 ale no właśnie od czasu do czasu chciałbym pocisnać jakiegoś fajnego secisza (po %) a boję się o gramofony (pewnie nic im nie będzie gorzej z systemami)

Mój wybór padł na Denon MC6000 Mk2 ma wszystko czego potrzebuję, mógłbym wtedy sprzedać eclera i całego DVS'a razem z X1 tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Chciałbym urozmaicenia dawniej już grałem z kontrolera i miałem także cd playery Denona dokładnie model DNS-1000. Gdybym miał tylko miejsce na 4ro kanałowy miksery to nie zastanawiałbym się i kupił Nuo4 + 2x cd player.
    Jednak nie mam miejsca na X1 + nuo4 + 2x ST100 (już teraz mam je w pozycji battle)

Boję się jeszcze o to, że dźwięk będzie inny niż z eclera (podobno to mikser analogowy) a powiem od razu, że słychać różnicę w dźwięku między rpm 500 a np jamo studio 180 czy altus 75 te dwa ostatnie brzmią pudełkowato :)

Pozdrawiam serdecznie

P.S: budżet to około 3k zł
  • REKLAMA
  • #2 17739937
    wyczess
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    --> Native Instruments <--
  • #3 18458672
    andreokz

Poziom 9  
    Ocena: 9
    Witam. Osobiście proponuję kontrole DJ firmy Pioneer, a konkretnie model DDJ-800, tylko to już 3800 zł, ale masz mikser z wyjściem XLR i kontroler w jednym lub jeśli nie chcesz przekroczyć kwoty 3 k to kup sobie kontroler DJ firmy Pioneer DDJ-400 + mikser Allen&Heath ZED6. Będzie grało to bardzo dobrze, mikser ma studyjnej jakości przedwzmacniacze mikrofonowe, wyjście XLR, mały, lekki, tani po 380 zł, a wszystko gra świetnie. Ja gram tak duże imprezy muzyczne, nawet plenery, tyle, że mam kontroler DJ-ski DDJ-SB2. Nie potrzeba nic więcej. Jest masa funkcji i efektów. Polecam śmiało. pozdrawiam
    Konto firmowe:
    OKZ Andrzej Kalemba
    Traugutta 53, Wieluń, 98-300 | Tel.: 504 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.kursy-wielun.pl
REKLAMA