logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wymusić odkamienianie w ekspresie Krups EA8160 bez ikonki?

Treborha1964 26 Sty 2019 16:45 8916 2
REKLAMA
  • #1 17731785
    Treborha1964
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam. Potrzebuję pomocy jak w ekspresie Krups EA8160 wymusić proces odkamieniania. Użytkuję go już prawie rok i w menu nie pojawiła mi się jeszcze ikonka odkamieniania. Wyczytałem że należy uruchomić licznik, poprzez zamontowanie filtru w ekspresie i to teraz zrobiłem. Odkamienić urządzenie chyba muszę, ponieważ ilość zaparzanej kawy zdecydowanie się zmniejszyła i nie chcę czekać aż licznik zliczy ileś tam zrobionej kawy, by włączyć tryb odkamieniania. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17731946
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3330
    Niestety, nie ma takiej opcji.
    Krups zlicza do odkamienia cykle spieniania, wiec podejrzewam, że w ogóle nie używasz tej opcji.

Jedyna możliwością jest wlanie odkamieniacza, zmarnowanie kilku kaw i powtórzenie cyklu już ze świeżą wodą.

Natomiast opisany defekt raczej świadczy o nieszczelności, niż zakamienieniu. Zazwyczaj w pierwszej kolejności lecą uszczelki na tłoku.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #3 17766916
    Treborha1964
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Dziękuję za poradę z której skorzystałem. Ten sposób odkamieniena pomógł. Zamykam ten temat.
REKLAMA