logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uniknąć krzyżowania ścieżek na PCB? Problemy z układem ścieżek

krystian199988 02 Lut 2019 17:28 837 3
  • #1 17749702
    krystian199988
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem z przeniesieniem schematu na płytkę pcb, bo ścieżki będą się ze sobą krzyżować i nie wiem jak to inaczej ustawić oraz czy jakoś da się to zrobić, tzn. żeby ścieżki się przecięły, w co raczej wątpię, bo nawet eagle mi na to nie pozwala. Niestety nie mogę dodać płytki, więc dam zdjęcia:

I tutaj schemat, problemem jest trochę miejsce, bo na środku będę musiał poprowadzić ścieżki od pinów 14-52, co ogranicza moje miejsce, jeżeli chodzi o rozmieszczenie tych układów. Nie mam za bardzo pomysłu jak to można ustawić, może ktoś z was będzie miał jakiś pomysł?

Z góry dziękuje za każdą podpowiedź. Jak uniknąć krzyżowania ścieżek na PCB? Problemy z układem ścieżek
    Załączniki:
    • Arduino_board.zip (176.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #2 17749924
    Chivo
    Poziom 27  
    Ocena: 130
    Spróbuj poukładać elementy bliżej siebie oraz nie stosuj autoroutera. Podeślij schemat to postaram się zaprojektować płytkę.
  • #3 17749987
    krystian199988
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Nie ma mnie w domu, ale jak tylko będę to podeślę cały schemat. Bo muszę coś w nim edytować. A elementy też postaram się poukładać bliżej siebie i zrobić bez autokotektora.

Dodano po 14 [godziny] 13 [minuty]:

Chivo napisał:
    Spróbuj poukładać elementy bliżej siebie oraz nie stosuj autoroutera. Podeślij schemat to postaram się zaprojektować płytkę.

Tutaj wysylam obrazek schematu
    Tuta link do google drive z chematem:
    https://drive.google.com/file/d/16k7guDyszonhk1WXbcyn-Ox2RI23ukIT/view?usp=sharing

Niestety poprzez EasyEDA nie chce mi dodac schematu, gdy probuje go zaladowac z pulitu
  • #4 17752687
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA