logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus - Klawisz UP ciągle aktywny - Jak wyłączyć strzałki?

Baku515 06 Lut 2019 18:07 567 6
REKLAMA
  • #1 17759115
    Baku515
    Poziom 2  
    Witam,
    Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu bo jestem nowy tutaj ale mam taki problem.
    Klawiatura w moim laptopie zwariowała ~tak mi się wydaje przynajmniej.
    Chodzi o to że gdziekolwiek nie wejdę, dokument Word, przeglądarka, nie mogę zejść w dół, tak jakby klawisz strzałki UP zacial się i ciągle był wcisniety czy coś w tym stylu. Ma ktoś jakiś pomysł może w czym problem? Jeśli to na pewno klawiatura to oddam ja do naprawy ale wcześniej chciałem się dowiedzieć czy może da się jakoś przez przypadek to ustawić czy coś.
    Po za tym czy jest jakaś możliwość wyłączenia tych strzałek? Potrzebuję coś zrobić szybko na komputerze a z tym problemem nie mogę się normalnie poruszać w systemie.
    Z góry dzięki za odp.
  • REKLAMA
  • #2 17759154
    beatamycha
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Czy klawiatura została zalana? Jakieś większe wstrząsy zaliczył laptop np. upadek ?
  • REKLAMA
  • #3 17759164
    Baku515
    Poziom 2  
    Wszystko co mógł to zaliczył ale kurcze był w serwisie, wyczyszczony itp. i miało być wszystko ok
  • REKLAMA
  • #4 17759174
    headshot
    Poziom 20  
    Ocena: 128
    No idź do serwisu i reklamuj!!!!! A nie tu czas wytapiasz.
  • REKLAMA
  • #5 17759197
    beatamycha
    Poziom 20  
    Baku515 napisał:
    Wszystko co mógł to zaliczył ale kurcze był w serwisie, wyczyszczony itp. i miało być wszystko ok

Czyli oddałeś go do serwisu, bo pojawił się problem z tą klawiaturą? Jeśli tak, to tak, jak Kolega napisał, należy zgłosić reklamacje usługi.
  • #6 17759300
    Baku515
    Poziom 2  
    Tak był problem
    Jsl pytałem wcześniej nie ma możliwości jakoś wyłączyć te klawisze?
    Na moment bo potrzebuje pilnie komputera.
  • #7 17759354
    beatamycha
    Poziom 20  
    Klawiaturę zewnętrzną podepnij na USB. Jeśli na chwilę potrzebujesz rozwiązania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z klawiaturą laptopa, gdzie klawisz strzałki UP wydaje się być zacięty, co uniemożliwia normalne poruszanie się po systemie. Pomimo wcześniejszego serwisowania, problem nadal występuje. Użytkownik pyta o możliwość wyłączenia klawiszy lub znalezienia tymczasowego rozwiązania. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie, czy klawiatura nie była zalana lub uszkodzona, a także rekomendowane jest podłączenie zewnętrznej klawiatury USB jako tymczasowe rozwiązanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA