Witam, prześledziłem wszystkie tematy o problemach z immo w fodzie i posprawdzałem wszystkie podpowiedzi, ale po kolei: auto kupione nie odpalajace - miga szybko immobilizer na zapłonie, wszystko w aucie działa - licznik i całe wyposażenie. Po przekręceniu z zapłonu na odpalenie brak reakcji rozrusznika. Po podłączeniu pod komputer - nieprawidłowy sygnał z transpondera w kluczyku. Posiadam oprogramowanie uniwersalne - wow wurth, po wejściu w immobilizer - ilość dopisanych kluczyków : 0, zawiozłem komputer i kluczyk na sparowanie, okazało się ze zarówno transponder w kluczyku - sprawny , jak i w komputerze widnieje ten kluczyk, ale został jeszcze raz dopisany, po podłączeniu w samochodzie ten sam błąd - nieprawidłowy sygnał. Miałem pętlę immobilizera z odpalajacego focusa - przełożyłem - 0 reakcji bez zmian. Przejście na 2 pinach z pętli jest do komputera - jest tez na nich napięcie po zapłonie. Na pozostałych 2 przewodach pętli - stały plus i masa. Bezpieczniki i przekaźniki całe. Podłożona nawet druga stacyjka, a właściwy kluczyk przyłożony do pętli, bez zmian. Cały czas - niewłaściwy sygnał z transpondera. Czy jest jeszcze coś? Myślałem o jakimś dodatkowym odcięciu immo, ale nie było dokładane żadne zabezpieczenie dodatkowe na 100%. Rozrusznik po zwarciu przekaźnika od zapłonu w skrzynce bezpieczników kręci.