logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 3650 - Karetka wjeżdża na odzysk, nieprzyjemne odgłosy, błąd drukowania

maroel 07 Wrz 2005 15:19 1682 5
REKLAMA
  • #1 1798693
    maroel
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Bład objawia się w ten sposób że po puszczeniu dokumentu do druku karetka wjeżdża na odzysk, zaczyna się czyszczenie i nagle słychać nieprzyjemne odgłosy oraz drukarka wciąga kawałek kartki chociaż jeszcze nie powinna i wyskakuje błąd. Czyściłem pasek pozycjonujący karetkę, tarcze z pozycjonującą napęd oraz wyczyściłem odzysk i przesmarowalem jego prowadnice - nic to mi nie pomogło. Może zna ktoś rozwiązanie? Za wszelką pomoc z góry dziękuję!
  • REKLAMA
  • #2 1798947
    bbrutus
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    Ja bym dokładnie przeczyścił i nasmarował stację dokującą. Przeglądałeś wszyskie koła zębate czy są o.k? Jeśli slyszysz chrobotanie to może coś blokuje tą stację. Rozbierz ją na części pierwsze i dokładnie przemyj pod ciepłą bierzącą wodą. Może coś żle złożyłeś?
  • REKLAMA
  • #3 1799273
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    sprawdź zębatki stacji dokującej inny model ma tą usterke w standardzie wiec może i twojej sie to przytrafiło
  • REKLAMA
  • #4 1799276
    pawelzet
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Najprawdopodobniej skończył się żywot mechanizmu drukarki, ale rozebranie i ponowne dokładne złożenie powinno pomóc. Problem jest głównie ze sprzęgłem, które niedokładnie się wysprzęgla, powodując ruch rolki pobierającej w momencie, kiedy trwa czyszczenie pojemników z tuszem, a rolka powinna być nieruchoma.
  • REKLAMA
  • #5 1799963
    maroel
    Poziom 12  
    jak tylko jutro sprawdzę dokładnie cały mechanizm odpowiem czy rozebranie i ponowne złożenie pomogło! DZięki za podpowiedzi :)
  • #6 1802675
    maroel
    Poziom 12  
    Niestety nic to nie pomogło. Dzięki za porady! W zyciu nie kupił bym tego hapeka!!! Ta drukarka jest zrobiona jak jednorazówka.
REKLAMA