logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Urządzenie lub zasób(Serwer DNS) nie odpowiada

KapaCiak 24 Lut 2019 17:28 19599 3
REKLAMA
  • #1 17801689
    KapaCiak
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Złożyłem nowy komputer jakieś 2 tyg temu i odkąd go uruchomiłem jest tylko jeden problem otóż co chwila traci on połączenie z siecią co jest dość denerwujące gdy się gra lub korzysta z programu który wymaga stałego połączenia z siecią. Gdy skanuje połączenie wyskakuje mi taki błąd" Ten komputer jest prawdopodobnie skonfigurowany poprawnie ale urządzenie lub zasób(Serwer DNS) nie odpowiada". Próbowałem wielu metod m.in:
    -https://www.youtube.com/watch?v=MNbm0oBAXXw
    -https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2779064/your-computer-appears-to-be-correctly-configured-but-the-device-or-res
    Ale żaden nie pomógł. Proszę o pomoc
    P.S
    Komputer ma internet za pomocą kabla Ethernet.
  • REKLAMA
  • #2 17801855
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3903
    Witam. Do czego jest podpięty ten kabel LAN z Komputera?
  • REKLAMA
  • #3 17801887
    KapaCiak
    Poziom 6  
    LAN jest podpięty bezpośrednio do routera. Dziękuję za odpowiedź ale myślę że uporałem się z problemem w zmianie opcji ustawień karty sieciowej trzeba było wejść w w właściwości urządzenia i tam odznaczyć IvP 6
  • #4 17801892
    KapaCiak
    Poziom 6  
    LAN jest podpięty bezpośrednio do routera. Dziękuję za odpowiedź ale myślę że uporałem się z problemem w zmianie opcji ustawień karty sieciowej trzeba było wejść w w właściwości urządzenia i tam odznaczyć IvP 6

Dodano po 2 [minuty]:

Wchodzimy w panel sterowania tam dajemy zadania i opcje karty sieciowej wchodzimy w zmień ustawienia karty sieciowej klikamy prawym przyciskiem na urządzenie z którego korzystamy wchodzimy w ustawienia i odznaczamy IvP 6
REKLAMA