To jest pilk samorozpakowujący sie, w wyniku czego masz plik *.doc będący opisem oraz pilk *.bin bedący wsadem językowym.Teraz potzreba trzech rzeczy :
- karty PCMCIA
- programu do jej zaprogramowania
- kompa najlepiej laptopa z wej dl w/w karty
Dzięki za informację. Już wiem teraz na czym stoję. Pozdrawiam. Wiedziałem że gdzieś dzwoni , tylko nie wiedziałem w którym kościele. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ. Tylko skąd ma wziąśc tę kartę.
Z tego co ja sie orientuje to te karty posiada w sprzedazy KATUN. Najlepiej jak bys miał taka karte i kopiarke z polskim menu to w 3 minuty to mozna przerzucic z maszynki na karte a potem z tej karty na druga maszynke. O ile pamietam ta karta kosztuje 120zl
Jeżeli to tylko jednorazowe ładowanie języka, to lepiej zadzwoń do autoryzowanego serwisu, zrobią to szybko i na pewno taniej niż byś kupił tę kartę. ( karta jest specjalna, inne pciamcie nie pasują).
✨ Poszukiwany jest wsad językowy w języku polskim do kopiarki Ricoh Aficio 350. Udostępniona została wersja 14.8 wsadu w formie pliku samorozpakowującego się, zawierającego plik *.bin z językiem oraz plik *.doc z opisem. Do załadowania wsadu potrzebne są: karta PCMCIA specjalnie przeznaczona do tego modelu, program do zaprogramowania karty oraz komputer (najlepiej laptop) z odpowiednim wejściem na kartę. Karty PCMCIA można nabyć u dystrybutora Katun, koszt około 120 zł. Proces przeniesienia języka polega na skopiowaniu wsadu z maszyny na kartę, a następnie z karty na inną maszynę. Alternatywnie, przy jednorazowym ładowaniu języka, zaleca się kontakt z autoryzowanym serwisem Ricoh, który wykona tę operację szybciej i taniej, gdyż karta jest specjalistyczna i inne karty PCMCIA nie będą kompatybilne. Wygenerowane przez model językowy.