Dokonywałem zmian w rejestrze by usunąć niepotrzebne czcionki, usunąłem jakiś wpis odpowiadający za czcionki systemowe i zmieniło mi wszystkie czcionki. Za pomocą dostępnych w internecie podpowiedzi udało mi się zmienić część czcionek, właściwie chyba wszystkie oprócz tej z przeglądarki, konkretnie zmieniłem już czcionki w nazwach plików, folderów, w przeglądarce w pasku adresu też się zmieniła, ale np. w wynikach wyszukiwania i w pasku wyszukiwania (wyszukiwarka Google) jest jakaś inna. Próbowałem zmienić to we właściwościach Internetu, w wyglądzie można zmienić ,,czcionkę strony sieci Web,, oraz ,,czcionkę tekstu zwykłego,, ; problem polega na tym, że zmiana pierwszego nic nie daje a w drugim czyli tego tekstu zwykłego do wyboru jest tylko ,,Courier New,,. Tak jak wcześniej wspomniałem, wydaje mi się, że dziwna czcionka została mi tylko w wyszukiwarce Google, bo sama przeglądarka (Opera) ma już normalną czcionkę, a wyszukiwarki np Bing mają normalną taką jak zawsze miały. Przy badaniu elementu w stylu są tylko wpisy dotyczące grubości, wielkości i rodziny (font family), po tymczasowej zmianie tych wartości wszystko się zmienia według oznaczeń, ale nadal to jest inna czcionka. Ogólnie najbardziej przeszkadza mi to, że jest ustawiona dość duża kursywa.
Dodano po 1 [godziny] 41 [minuty]:
Jak się domyśliłem, problem polega na tym, że usunąłem czcionki używane przez niektóre programy, również przez wyszukiwarkę google. Teraz muszę jakoś uzupełnić brakujące czcionki.
Dodano po 10 [minuty]:
Pobrałem paczkę podstawowych czcionek do Windows 10 i zainstalowałem je. Wszystko wróciło do normy.
Strona z podstawowymi czcionkami: https://w7df.com
Dodano po 1 [godziny] 41 [minuty]:
Jak się domyśliłem, problem polega na tym, że usunąłem czcionki używane przez niektóre programy, również przez wyszukiwarkę google. Teraz muszę jakoś uzupełnić brakujące czcionki.
Dodano po 10 [minuty]:
Pobrałem paczkę podstawowych czcionek do Windows 10 i zainstalowałem je. Wszystko wróciło do normy.
Strona z podstawowymi czcionkami: https://w7df.com