logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak _setup.dll przy instalacji starej gry Disneya na Win10 - Error 103

patryczek95r 05 Mar 2019 18:00 642 3
REKLAMA
  • #1 17821938
    patryczek95r
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Witam.
    Próbuję zainstalować na Win10 bardzo starą gierkę z Disneya. Przy próbie odpalenia pliku setup.exe wyskakuje mi błąd o treści :
    Setup is unable to find _setup.dll, which is needed to complete the installation. Error 103.
    Dziwne, ponieważ w folderze z plikami do instalacji widnieje plik o nazwie _Setup.dll. Próbowałem już odpalać w trybach zgodności ze starszymi systemami, oraz wgrywać jakiś setup.dll pobrany z internetu do folderu Windowsa. Jakieś inne sugestie?
  • REKLAMA
  • #2 17825989
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Pełna nazwa gry? była by pomocna
    To oryginał czy pirat?
    Sprawdzałeś czy to może być wina programów typu antywirusa?
  • REKLAMA
  • #3 17833268
    patryczek95r
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Shogunleszek napisał:
    Pełna nazwa gry? była by pomocna
    To oryginał czy pirat?
    Sprawdzałeś czy to może być wina programów typu antywirusa?

Chodzi o Nowe Szaty Króla.
    Co do oryginalności to i tak i tak, bo mam grę na płytce, aczkolwiek odpalam ją na notebooku z dysku, bo nie ma stacji na płytkę, więc chcąc nie chcąc pirace.
    Co do antywira nic nie zmienia wyłączenie go.
  • #4 17833960
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    patryczek95r napisał:
    Chodzi o Nowe Szaty Króla.
    Co do oryginalności to i tak i tak, bo mam grę na płytce, aczkolwiek odpalam ją na notebooku z dysku, bo nie ma stacji na płytkę, więc chcąc nie chcąc pirace.
    Co do antywira nic nie zmienia wyłączenie go.

Same wyłączenie nic nie da jak pogram już zdiagnozował sobie go jako zagrożenie musisz sprawdzić czy nie ma go w kwarantannie czy już nie jest zabezpieczony przez program mimo że jest na innym nośniku. Niektóre programy wykrywają zagrożenie mimo że w istocie go nie ma to jest wina ludzi która aktualizuje samą bazę wirusów każdy popełnia błąd by odwrócić musisz wejść na program i kliknąć na wyjątek zagrożenie by sam program odpuścił sobie ten plik bo same wyłączenie tylko chroni na bieżące zagrożenie te które ma w pamięci nie są brane pod uwagę.
REKLAMA