logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] HikVision -Urządzenie jest przełączone do trybu offline-POMOCY

roniester 06 Mar 2019 19:44 51837 6
REKLAMA
  • #1 17824387
    roniester
    Poziom 9  
    Ocena: 15
    Witam Serdecznie,
    Z góry proszę o wyrozumiałość ....
    A więc mam problem jak w temacie.Ale od początku...
    Mam założoną u siebie w domu kamerę HikVision.Podłączona ona jest do Routera Huawei 315w którym jest karta z orange.
    Wszystko śmigało bez problemu około 3 miesiące aż do dziś...
    Wchodząc na aplikację czy to z telefonu lub tabletu Hik connect nie mam podglądu z kamerki tylko właśnie komunikat."Urządzenie jest przełączone do trybu offline."
    Nie mam pojęcia jak teraz uruchomić ponownie kamerkę tak aby status byl online i wszystko dzialalo jak wcześniej.
    Problem w tym że jestem za granicą i wlasnie kamerka głównie służyła do podglądu z telefonu co się dzieje w domu.
    Bardzo proszę o radę/pomoc.Czy jest możliwość abym uruchomił tę kamerkę na odległość?
    Dodam że widząc problem z kamerką to pierwsze co sprawdzilem czy mam internet na karcie z orange.Wszedlem na stronkę orange i środki byly
    50 zl ale zablokowane i zeby odblokować informacja zeby doladować minimum za 10 zl numer/karte orange.Tak więc zrobilem.
    Ale kamerka dalej offline.Wydaje mi się ze to moglo byc problemem że odcielo mi podgląd z kamery.
    Tyle ze teraz pytanie jak ponownie przywrocic kamerę do życia?
    Bardzo bede wdzieczny za pomoc .
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17824671
    roniester
    Poziom 9  
    Tak .Jest osoba która ma dostęp.Jakieś jeszcze rady?
  • REKLAMA
  • #5 17824746
    roniester
    Poziom 9  
    Rozumiem.Dzięki .Ale z konfiguracją bedzie już ciężej bo kobieta nie ma pojecia o tym...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17824924
    szamski
    Poziom 4  
    Ocena: 11
    roniester- może zanim zrestetuje to niech sprawdzi, czy jakaś czerwona dioda jest na tym routerze ( wtedy będzie wiadomo czy to router na przyszłość ). Jeżeli znasz numer karty to możesz się spytać w orange, czy jest ona widoczna u nich w sieci(zalogowana). Może też najpierw wyciągnąć kabel lan z routera i później go jeszcze raz wsadzić(czasami tak miałem, że wifi normalnie a po lanie kiszka). Jak kiedyś będziesz kupował router to poszukuj takich z watchdogiem.
    Pozdrawiam
  • #7 17831658
    roniester
    Poziom 9  
    Dzieki Wszystkim./zamykam temat.Reset rutera oraz wypięcie -wpięcie LAN pomogło.Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kamerą HikVision, która przeszła w tryb offline po trzech miesiącach działania. Kamera jest podłączona do routera Huawei 315 z kartą Orange. Użytkownik, będąc za granicą, nie ma dostępu do kamery przez aplikację Hik Connect. W odpowiedziach zasugerowano zrestartowanie routera oraz kamery, a także sprawdzenie diod na routerze i kontakt z operatorem Orange w celu potwierdzenia statusu karty. Po wykonaniu resetu routera oraz ponownym podłączeniu kabla LAN problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA