logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

kopia na nowy dysk partycji systemowej o znacznie większej pojemności

De Niro 07 Mar 2019 08:05 561 9
REKLAMA
  • #1 17825149
    De Niro
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam

Posiadam stary dysk 1 TB, na którym są trzy partycje, dwie mają 420 GB a jedna recovery.
    Na jednej z partycji 420 GB jest system, i chciałbym przenieś daną partycje na nowy dysk SSD 240 GB, dodam tylko że dysk stary jest dość uszkodzony i nie mogę zmienić przez Windowsa wielkości partycji żeby można było wrzucić na nowy.
    Dodam tylko że na starym dysku jest zajęte 80GB.

co mogę wykonać, jakimi programami?
  • REKLAMA
  • #2 17825235
    jurkuc
    Poziom 28  
    Ocena: 315
    Można to zrobić za pomocą darmowego programu: http://easeus.com/disk-copy
    Potrafi on dokonać klonowania również wyłącznie zajętego obszaru dysku i co najważniejsze dla użytku domowego jest darmowy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17825570
    jurkuc
    Poziom 28  
    Ocena: 315
    Dla mnie najlepszy z nich to Acronis True Image. Polecam jednak spróbować tez inne w przypadku gdyby były problemy z klonowaniem wyłącznie obszaru zajętego dysku.
  • REKLAMA
  • #10 17826861
    icosie
    Poziom 34  
    Ocena: 239
    Pamiętaj, aby z partycją systemową przenieść również tą ukrytą, która ma ok. 100 MB.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada stary dysk 1 TB z trzema partycjami, w tym jedną z systemem, którą chce przenieść na nowy dysk SSD 240 GB. Stary dysk jest uszkodzony, co uniemożliwia zmianę rozmiaru partycji w systemie Windows. Uczestnicy dyskusji polecają różne programy do klonowania, takie jak EaseUS Disk Copy, Acronis True Image oraz MiniTool Partition Wizard, które umożliwiają przeniesienie tylko zajętej przestrzeni dysku. Zwracają również uwagę na konieczność przeniesienia ukrytej partycji systemowej o wielkości około 100 MB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA