logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana głowicy termostatycznej panel prysznicowy poolspa

crsevolution 08 Mar 2019 11:23 11922 13
REKLAMA
  • #1 17827692
    crsevolution
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Bateria w panelu prysznicowym poolspa zaczęła się zacinac ( regulacja ciepło - zimno) , kiedy ja rozruszam pochodzi kilka dni i znowu ciężko ją ruszyć.

Chciałbym ją wymienić, ale nie mam pomysłu jak ja zdemontować, a nie chciałbym niczego urwać.

Czy podpowie ktoś jakie powinny być kolejne kroki? Ewentualnie miejsce, gdzie zakupie nowa baterię do tego modelu panela?

Wymiana głowicy termostatycznej panel prysznicowy poolspa Wymiana głowicy termostatycznej panel prysznicowy poolspa Wymiana głowicy termostatycznej panel prysznicowy poolspa
  • REKLAMA
  • #2 17827733
    duddy

Poziom 24  
    Ocena: 186
    Całość do wymiany razem z wężykami więc odkręcasz je od dalszej części instalacji to sam widzisz jak tu wygląda.
    Konto firmowe:
    PITSTOP
    Piłkarska 21, Gorzów Wielkopolski, 66-400
  • #3 17827771
    crsevolution
    Poziom 16  
    No tak, ale jak to wyjąć? Widzę od tyłu, że całość jest nagwintowana i wkręca się w stalową obudowę panela, odkręcić wszystkie wężyki, ale jak zdjac tę rączkę od odkręcania /zalecają wody od frontu? Czy sana głowica jest dostępna w sprzedaży?
  • #4 17827912
    duddy

Poziom 24  
    Tak jest dostępna. Słowo kluczowe "mieszacz"
    Konto firmowe:
    PITSTOP
  • REKLAMA
  • #5 17828421
    crsevolution
    Poziom 16  
    No i jest problem.. Mieszacz udało się rozkręcić, ale mam problem z identyfikacja..

Popularne serwisy przejrzane i nie mogę namierzyć niczego podobnego, a na samym mieszaczu identyfikacji brak.

Na głowicy ustawia się jednocześnie temperaturę jak i natężenie strumienia wody..

Pomoże ktoś w odnalezieniu prawidłowej części? Poniżej zdjęcia..

Wymiana głowicy termostatycznej panel prysznicowy poolspa Wymiana głowicy termostatycznej panel prysznicowy poolspa Wymiana głowicy termostatycznej panel prysznicowy poolspa
  • REKLAMA
  • #6 17829298
    duddy

Poziom 24  
    A ja wbiłem w pierwszym lepszym portalu "aukcyjnym" i jest ich od koloru do wybory i lepsze proste i ładniejsze z bajerami...
    Zmierz tylko otwór montażowy i kupujesz jaki zapragniesz pod ten wymiar... I wymieniaj cały nie baw się w szukanie wkładu.

https://allegro.pl/oferta/bateria-do-kabin-zabudowanych-paneli-mieszacz-1f-7794025741
    https://allegro.pl/oferta/bateria-mieszacz-do-paneli-i-kabin-zabudowanych-1f-7711012881
    https://allegro.pl/oferta/rond-bidetta-mieszacz-i-przylacze-uchwyt-spa-rsj-7501144608
    Konto firmowe:
    PITSTOP
  • #7 17831522
    crsevolution
    Poziom 16  
    Właśnie nie bardzo, żaden z podanych przez Ciebie nie ma zintegrowanego termostatu.
  • #8 17884103
    mamba150
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam identyczny problem z dokładnie taką samą baterią w panelu prysznicowym Poolspa. Czy mogę prosić o podpowiedź, w jaki sposób w ogóle ściągnąć pokrętło z czerwonym przyciskiem? Wykręciłem małą śrubkę po wyjęciu gumowej zaślepki, jednak pokrętło ani drgnie. Próbowałem delikatnie podważać śrubokrętem, ale zaczęło się niszczyć pokrętło, więc zrezygnowałem. Widzę, że wszystko można zdemontować od przodu, czyli nie trzeba zdejmować panela prysznicowego ze ściany.
    Druga sprawa to identyfikacja mieszacza - czy udało się może namierzyć zamiennik? Bo nie ma sensu chyba brać się za demontaż baterii, gdy nie ma czym zastąpić niesprawnej głowicy. Długo przeszukiwałem internet, żeby coś na ten temat znaleźć, ale bez powodzenia.
    Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź.
    Pozdrawiam.
  • #9 17887476
    crsevolution
    Poziom 16  
    Odkrecasz śrubę w srodku i schodzi - podważaj z jednej I drugiej strony.
    Później szary plastik od blokady trzeba też podważyć czymś ostrym. Jak wyciągniesz to zobaczysz jak wyjac głowicę.
  • #10 17887684
    mamba150
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Dzięki wielkie za podpowiedź. :)
    Będę próbował rozkręcić w weekend.
    A udało Ci się może namierzyć zamiennik, albo chociaż producenta tego mieszacza?
  • REKLAMA
  • #11 17892594
    crsevolution
    Poziom 16  
    Na polskim rynku niestety nie. w uk znalazlem cos podobnego, ale ze kupilem drugi panel, to ten czeka w garazu na naprawe :)
  • #12 19457142
    mumin12
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    Witam
    Nie wiem czy ktoś spojrzy do tego postu, ale mam nadzieję że tak. Chodzi mi o wymianę tego mieszacza; nie wiem jak go zdemontować z panelu; czy go się wykręca czy wyciąga. Proszę o podpowiedź . Nie chciałbym czegoś zdewastować :-)
    Pozdrawiam
  • #13 20894370
    maciekburniak
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Temat stary ale może komuś się przyda. Głowica jest dostępna we Włoszech na stronie rubinetteria.com - Cice France Thermostatic Cartrige 40THF. Koszt z wysyłką do Polski ok 100€. Wymiana od przodu bez demontażu całego panelu. Należy zdjąć okrągłą chromowaną zaślepkę umieszczoną centralnie z przodu. Pod nią jest śrubka, którą należy odkręcić. Zewnętrzne pokrętło zmiany temperatury z czerwonym przyciskiem blokady powinno zejść bez problemu. Pod spodem jest szary plastikowy element, który trzeba zsunąć z większej zębatki delikatnie podważając dookoła od tyłu płaskim śrubokrętem. W podobny sposób trzeba zdjąć ostatnie pokrętło do otwierania i zamykania przepływu wody. Na końcu jest do odkręcenia duża nakrętka - tutaj pomocny jest klucz żabka. To tyle. Termostatyczna wkładka Cice France 40THF trzymana w ręce w salonie. Zrzut ekranu faktury za wkład termostatyczny Cice France 40THF z ceną.
  • #14 21050161
    przemek_s1
    Poziom 1  
    maciekburniak napisał:
    Temat stary ale może komuś się przyda. Głowica jest dostępna we Włoszech na stronie rubinetteria.com - Cice France Thermostatic Cartrige 40THF. Koszt z wysyłką do Polski ok 100€.

Dzięki kolego, ratujesz moją ulubioną kabinę prysznicową 🙂. Poszukuję tego zaworu od ponad roku, nawet serwisant poolspa nic mi nie potrafił poradzić.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zacinającą się baterią w panelu prysznicowym Poolspa, szczególnie w regulacji temperatury. Poszukuje wskazówek dotyczących demontażu głowicy termostatycznej oraz miejsc zakupu nowej części. W odpowiedziach podano, że głowica jest dostępna, a kluczowe kroki demontażu obejmują odkręcenie wężyków oraz zdjęcie pokrętła. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z identyfikacją części oraz podają linki do ofert sprzedaży. Wskazano również, że głowica termostatyczna Cice France Thermostatic Cartridge 40THF jest dostępna we Włoszech.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA