logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego Ford Mondeo MK3 nie uruchamia się po wymianie pompy wtryskowej?

Radi-rady12 09 Mar 2019 10:45 1851 9
REKLAMA
  • #1 17829644
    Radi-rady12
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam miałem taki problem że samochód niemal mocy i i ciężko odpalal... Niby się okazało że do wymiany pompa wtryskowa bo się tłoczek zaciera.... Wymieniłem na nową pompę czyli używana wyjeta z drugiego Auta był na chodzie........ Zamontowalem ja do siebie parametry i nr się zgadzał. a teraz nie chce odpalić wcale... Na plaka coś tam łapie ale nie do końca.... Ale jak bez plaka to nie chce wogle zapalić i mruga dioda tam gdzie jest zegarek nad radiem... Moim zdaniem jest to imomilajzer ale nie jestem pewny...... Ktoś pomoże dziękuję Ford Mondeo mk3 2001 115 km
  • REKLAMA
  • #2 17829723
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2621
    Dioda mruga szybko czy wolno?
    Pompa ma wyzerowany immo?
    Błedy odczytane?
  • REKLAMA
  • #3 17829755
    Radi-rady12
    Poziom 6  
    Raz mruga szybko z 6 razy a raz po malu z 3 razy....

Dodano po 1 [minuty]:

A co to jest IMmo
  • REKLAMA
  • #4 17829771
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2621
    Silnik TDCI?
    Jeśli był wymieniana pompa wraz ze sterownikiem to sterownik przed montażem musi być wyczyszczony z immo bo inaczej nie odpali.
  • #5 17829777
    Radi-rady12
    Poziom 6  
    Tddi... Nic nie otkrecalem tak jak było to zamontowalem... A jak to trzeba zrobić...
  • REKLAMA
  • #6 17829844
    rafik$
    Poziom 15  
    Ocena: 52
    Trzeba zaprogramować sterownik pompy, bo w nim zapisany jest immobilizer. Potrzebny ktoś z Wds/ idą lub innym komputerem który gryzie mimo forda(solus itp). Pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Z jakich okolic jesteś?
  • #7 17829855
    Radi-rady12
    Poziom 6  
    Aha ok podziękować... Jak coś dam znać

Dodano po 44 [sekundy]:

Gdynia pomorskie
  • #8 17837396
    Radi-rady12
    Poziom 6  
    Witam dalej do tematu.. Założyłem stary sterownik od pompy który dałem do regeneracji i dalej nie chce odpalić i mruga imobilajzer.. Co dalej mam robić bo już niewiem
  • #10 17837721
    Radi-rady12
    Poziom 6  
    Jutro podam ok

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uruchomieniem Forda Mondeo MK3 po wymianie pompy wtryskowej. Po wymianie, samochód nie odpala, a dioda immo mruga. Użytkownik podejrzewa, że problem może być związany z immobilizerem. W odpowiedziach sugerowane jest, aby sprawdzić, czy pompa ma wyzerowany immobilizer oraz czy błędy zostały odczytane. W przypadku wymiany pompy z sterownikiem, konieczne jest zaprogramowanie sterownika, aby był zgodny z immobilizerem. Użytkownik próbował również założyć stary sterownik, ale problem nadal występuje. Zaleca się odczytanie błędów, aby ułatwić diagnozę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA