logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :)

marko8465577 18 Mar 2019 16:32 2400 11
  • #1 17850992
    marko8465577
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich posiadam mikser jak w tytule jedyna wada poważnie uszkodzony zasilacz potrzebuje do tego urządzenia a raczej samej konsoli schemat w celu jego uruchomienia chce użyć tylko samego miksera bez końcówki mocy jest ktoś w stanie pomóc podpowiedzieć? zamieszczę zdjęcia podglądowe
    mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :)
  • #3 17853797
    marko8465577
    Poziom 8  
    sprawdzałem linki tych schematów są zbyt mało wyszczególnione to znaczy że nie mogę w tych schematach wyczytać dokładnych informacji wejść sgnałowych zasilania konsoli tylko i wyłącznie miksera. Byłbym bardzo wdzięczny jeśli by ktoś z forumowiczów którzy mieli już styczność z owym sprzętem podali by mi kilka ważnych informacji a więc dodaje foto konsoli na której widnieją wyjścia sygnałowe oraz czerwony i czarne przewody chce się dowiedzieć jak wprowadzić odpowiednie zasilanie tylko nie wiem o jakich wartościach i który przewód chce to zrobić w celu odpalenia samego miksera bez końcówki mocy za wszelkie podpowiedzi będę bardzo wdzięczny opcja Phantom odpada... mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :)
  • #4 17857545
    marko8465577
    Poziom 8  
    Czy jest ktoś z Was w stanie odpowiedzieć jakie są napięcia wyjściowe z zasilacza do miksera?? Proszę mi podpowiedzieć będę wdzięczny za podpowiedź .
  • Pomocny post
    #5 17857845
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1860
    Pokaż ten zasilacz, z obu stron PCB z wpiętymi złączami.

Mikser potrzebuje:
    +/-15V, +5V, +48V, oraz +/-12V od strony stopnia końcowego dla pre-ampów ogranicznika/wyjścia do wzm.m.cz.

Wstępnie jeżeli chodzi o nowy zasilacz, to transformator:
    2x 19VAC/2x2,5A (lub więcej), + dodatkowe oddzielne uzwojenie 9VAC/1,5A dla cyfry (+5V)
  • #6 17858162
    marko8465577
    Poziom 8  
    cóż bardzo wyczerpująca odpowiedz już myślałem że nikt mi tu nie pomorze z tym problemem wielkie dzięki za odpowiedź użytkowniku HD-VIDEO nie mogę pokazać tego zasilacza bo niestety jego nie mam otrzymałem ten sprzęt bez zasilacza bo uległ poważnemu uszkodzeniu w takim stanie z końcówką mocy rzekomo jest sprawna mikser też mam nadzieje że jest sprawny. Z tego co wywnioskowałem to zasilanie powinienem wprowadzić nie wiem czy jego kolejność jest w ogóle poprawna nie chce niczego upalić dlatego zamieszczę foto mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) proszę mnie poprawić jeżeli kolejność zasileń napięć jest zła ... dodam kilka foto mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) zasilacza który był stosowany w tym modelu znalazłem na jednym z podobnych tematów za każdą wskazówkę będę bardzo wdzięczny pozdrawiam. mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :)
    Załączniki:
    • mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) foto zasilacza.jpg (58.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #7 17859089
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Wejście napięć za złączce można zweryfikować (pomiar omomierzem):

+/-15V - bezpośrednio na układach RC4580, +15V pin8, -15V pin4; dodatkowo TL074 +15V pin4, -15V pin11 oraz wskaźnik wysterowania, też wykorzystuje te napięcia układ LM339 +15V pin12, -15V pin3

+5V - zrób ostre zdjęcie tego fragmentu PCB
    mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :)

+48V - na teraz nie jest potrzebne

+/-12V - może okazać się zbędne; sygnał z miksera wychodzi tymi widoczny przewodami ale na 100% nie jestem pewny; nie miałem tego modelu miksera.

Do uruchomienia przydałby się zasilacz laboratoryjny symetryczny
  • #8 17860459
    marko8465577
    Poziom 8  
    mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) Dodaję dobrej jakości foto fragmentu PCB mam nadzieję ze się nada do weryfikacji 😉
  • Pomocny post
    #9 17861180
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    +5V - jest tutaj.

mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :)
  • #10 17866724
    marko8465577
    Poziom 8  
    Witam udało mi się ustalić wejścia zasileń miksera dla ciekawskich dodam foto mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser działa sprawdzałem zasilaczem 12v 2A odrobinę słabszy na ogół powinno się zastosować o wartościach 15volt 2A impulsowy plus zasilacz do procerora dzwięku +-5v 300ma impulsowy nie stosowałem o większym natężeniu ze względu na dosyć wysoka temperaturę procesorka nie chciałem by uległ przegrzaniu. Dodam ciekawostkę mikser nie potrzebuje zasilania +/-12V od strony stopnia końcowego dla pre-ampów ogranicznika/wyjścia do wzm.m.cz. Przewody wyjścia sygnałowego podłączyłem do zbudowanego przeze mnie wzmacniacza i działa całkiem dobrze spełnia funkcje końcówki mocy. Nie podłączałem funkcji phantom bo jednak do niczego mi się nie przydaje nie długo dodam foto przedstawiające pracę miksera dziękuję wszystkim za pomoc pozdrawiam w nie długim czasie temat zostanie zamknięty.
  • #11 18037752
    marko8465577
    Poziom 8  
    mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) Witam piszę w celu rozwiązanego tematu dodam zdjęcia w celu opisania tego co zostało zrobione mikser został dokładnie oczyszczony złożony oraz zostały zastosowane zasilacze impulsowe które zasilają mikser oraz koncówkę mocy TPA klasy D o mocy 2x120w stereo. mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) na obrazku widać zasilanie z zasilacza do miksera +-20volt 3A mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) ten obraz przedstawia stan przed oczyszczeniem miksera ... końcówka mocy jest zasilana zasilaczem impulsowym 20 volt 6A dostarcza sporo mocy by napędzać głośniki kolumny dużej mocy w zasadzie można stosować 4OOHM ale spokojnie poradzi sb z głośnikami kolumnami 6OHM średnia wydajność to 100 wat na kanał spokojnie wystarczy by nagłośnić niewielkie pomieszczenie mikser ładnie czysto odtwarza dźwięk mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) [img-4] odpowiednio wysterowana do końcówki mocy a więc dziękuję wszystkim użytkownikom za włączenie się rozwiązania tematu pozdrawiam wszystkich temat uważam za zamknięty.
  • #12 18037785
    marko8465577
    Poziom 8  
    mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) Witam piszę w celu rozwiązanego tematu dodam zdjęcia w celu opisania tego co zostało zrobione mikser został dokładnie oczyszczony złożony oraz zostały zastosowane zasilacze impulsowe które zasilają mikser oraz koncówkę mocy TPA klasy D o mocy 2x120w stereo. mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) na obrazku widać zasilanie z zasilacza do miksera +-20volt 3A mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) ten obraz przedstawia stan przed oczyszczeniem miksera ... końcówka mocy jest zasilana zasilaczem impulsowym 20 volt 6A dostarcza sporo mocy by napędzać głośniki kolumny dużej mocy w zasadzie można stosować 4OOHM ale spokojnie poradzi sb z głośnikami kolumnami 6OHM średnia wydajność to 100 wat na kanał spokojnie wystarczy by nagłośnić niewielkie pomieszczenie mikser ładnie czysto odtwarza dźwięk mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) mikser audio Eropower PMP 3000 Behringer schemat :) [img-4] odpowiednio wysterowana do końcówki mocy a więc dziękuję wszystkim użytkownikom za włączenie się rozwiązania tematu pozdrawiam wszystkich temat uważam za zamknięty.

Dodano po 22 [minuty]:

Zasadniczo rozwiązałem go przy pomocy jednego użytkownika reszta to praca moich rąk w poprzednim poście przedstawiłem pracę urządzenia bez pracy funkcji phantom okazała się nie potrzebna dla tego typu miksera mam nadzieje że to co opisałem wcześniej będzie pomocne dla innych użytkowników.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada mikser audio Behringer PMP 3000, który ma uszkodzony zasilacz i poszukuje schematu, aby uruchomić mikser bez końcówki mocy. W odpowiedziach podano link do schematu, jednak użytkownik zauważył, że jest on niewystarczająco szczegółowy. W kolejnych postach omawiano wymagane napięcia zasilania: +/-15V, +5V, +48V oraz +/-12V. Użytkownik uzyskał pomoc w ustaleniu wartości napięć oraz ich kolejności, a także zamieścił zdjęcia PCB. Ostatecznie, po ustaleniu odpowiednich zasilaczy, mikser został uruchomiony i działa poprawnie, zasilany zasilaczem 12V oraz impulsowym zasilaczem do procesora dźwięku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA