Rozbierałeś ten rozdzielacz już?
Pytam, bo identyczny problem mieliśmy z rozdzielaczem (co prawda w 110.54) który podnosił ramiona i nie opuszczał. W środku był niemal na sztywno. Wyczyszczenie, "rozruszanie", wymiana uszczelnień i pomogło.
tak rozbierałem już go z 10 razy wszystkie wodziki lśniące bez rys , możne kolega wie który wodzik odpowiada za opuszczanie ramion , sam nie mam pojęcia ,jestem z podlasia wysokie mazowieckie mógłbym prosić o kontakt telefoniczny
✨ Poszukiwany jest schemat rozdzielacza podnośnika hydraulicznego do ciągnika Renault 681.4, starszego modelu różniącego się od modelu 68-14 niewielkimi zmianami konstrukcyjnymi. Rozdzielacze Renault są często problematyczne i poszukiwane. Problem zgłaszany to podnoszenie ramion podnośnika bez możliwości ich opuszczenia, czasami ramiona powoli unoszą się samoczynnie. Rozbiórka i czyszczenie rozdzielacza, wymiana uszczelnień oraz „rozruszanie” mechanizmu mogą rozwiązać problem. Autor nie jest pewien, który wodzik odpowiada za opuszczanie ramion. W dyskusji pojawiły się również prośby o katalogi i schematy rozdzielaczy do modeli Renault 681.4 oraz 651. Wygenerowane przez model językowy.