logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 6L - wszystkie diody świecą po włączeniu, co robić?

zyg1 10 Wrz 2005 11:03 1614 6
REKLAMA
  • #1 1806136
    zyg1
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    po włączeniu drukarki zakręci się przez chwilę laser , zapalają się wszystkie diody i świecą cały czas i koniec , czy da się coś z tym zrobić a jeżeli tak to co . Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1806499
    a_pawel
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Tak zwany błąd krytyczny. Gdy następnym razem zapalą się wszystkie trzy diody, wciśnij guzik na drukarce i przytrzymaj. Napisz potem jak się będą świecić, a wtedy będzie wiadomo co dolega drukarce.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1807342
    zyg1
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Już znalazłem przyczynę, wybuchło utrwalanie ,dzięki za pomoc. Czy można tanio gdzieś dostać do tej drukarki grzałkę z folią ?
  • REKLAMA
  • #4 1810549
    PiatyElement
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    zyg, a skąd wiesz że zakręci się laser ??????? masz przeżroczystą obudowę lasera ??? tak z ciekawości pytam...:?:
  • #5 1811832
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    serwikom napisał:
    zyg, a skąd wiesz że zakręci się laser ??????? masz przeżroczystą obudowę lasera ??? tak z ciekawości pytam...:?:

Przeciez to slychac :)
  • #6 1812571
    PiatyElement
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    Kazik, że po włączeniu zakręci mechanizmem to słyszałem ale laser ( bo chyba mowa o silniku z lustrem wewnątrz modułu lasera )??? hhmm... jak mi sie taka trafi to przy włączeniu sprawdzę, bo najwyraźniej nigdy na to nie zwróciłem uwagi....
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 1812871
    a_pawel
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Serwikom, kazik ma na 100% rację, że słychać kręcący się motor skaner. Słychać go jak byk, tylko może nie zwracałeś uwagi.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Po włączeniu drukarki HP 6L laser mechanicznie się kręci, a wszystkie diody świecą się ciągle, co wskazuje na błąd krytyczny. Zaleca się przytrzymanie przycisku na drukarce podczas świecenia wszystkich diod, aby odczytać kod błędu i zdiagnozować problem. Przyczyną usterki okazało się uszkodzenie modułu utrwalania (grzałki z folią). Pojawiło się pytanie o możliwość taniego zakupu części zamiennej do utrwalacza. Dyskusja potwierdziła, że dźwięk kręcącego się silnika lasera jest normalny i słyszalny przy włączaniu urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA