logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASUS VivoTab ME400C - czy taśma usb się oderwała jest uszkodzona ?

teyo3 05 Kwi 2019 15:44 663 5
REKLAMA
  • #1 17887513
    teyo3
    Poziom 11  
    Ocena: 21
    Witam mam pytanie podczas użytkowania czyszczenia i rozkładania tabletu zauważyłem że taśma od usb którą widać na zdjęciach jest jakby oderwana , tylko że nic nie robiłem na siłę delikatnie wyciągałem poszczególne elementy i pytanie czy to faktycznie oderwana czy odklejona i po złożeniu ona wróci na miejsce , na filmikach za dużo nie widać na jednym jest tylko tak jak by odklejona i ściągnięta przez tą obudowę ale u mnie jest tak mocno przyklejona że prędzej by się cała potargała wiec raczej to nie realne żeby ja ściągnąć jak na filmie nie rozrywając jej z załączniku zdjęcia , co o tym myślicie czy tak ma być czy ma ktoś doświadczenie w tym modelu tabletu i może mi fachowo powiedzieć jak ma być?
    ASUS VivoTab ME400C - czy taśma usb się oderwała jest uszkodzona ?56436536_3...wanie).jpg (99.36 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. ASUS VivoTab ME400C - czy taśma usb się oderwała jest uszkodzona ?6 (Kopiow..e).jpg (175.81 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. ASUS VivoTab ME400C - czy taśma usb się oderwała jest uszkodzona ?5 (Kopiow..e).jpg (132.64 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. ASUS VivoTab ME400C - czy taśma usb się oderwała jest uszkodzona ?4 (Kopiow..e).jpg (29.44 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. ASUS VivoTab ME400C - czy taśma usb się oderwała jest uszkodzona ?3 (Kopiow..e).jpg (130.21 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. ASUS VivoTab ME400C - czy taśma usb się oderwała jest uszkodzona ?2 (Kopiow..e).jpg (109.91 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. ASUS VivoTab ME400C - czy taśma usb się oderwała jest uszkodzona ?1 (Kopiow..e).jpg (116.06 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17887548
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3921
    Witam. Taśma powinna być przylutowana a odpięcie jest z drugiej strony taśmy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17896987
    teyo3
    Poziom 11  
    dzieki panowie PITERRR i nomudrek za odp faktycznie jest oderwana po złożeniu tabletu port usb nie reaguje , mam pytanie jak to naprawic mozna to jakoś przykleić albo przesmarowac preparatem do przewodzenia elektroniki jakos przylutowac i musi byc całkowita wymiana na nową taśmę , ewentualnie gdzie kupic jakas podpowiedź link i itp z góry dziękuję za odp pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 17897139
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 470
    Trzeba policzyć ile ścieżek taśma i jaką ma długość ponieważ są dostępne taśmy połączeniowe o różnej ilości ścieżek przewodzących, długości. W linku przykładowa taśma, najlepiej byłoby nową przylutować usuwając pozostałości oderwanej taśmy.
    https://sklep-elektronik.pl/tasmy-polaczeniow...ma-polaczeniowa-24pin-100mm-12mm-typ-04a.html
  • #6 17897236
    teyo3
    Poziom 11  
    oki super dzieki bardzo i tylko taka taśma wystarczy czyli ten osobny element z usb nie trzeba wymieniac na cały nowy tylko taśme samą
REKLAMA