Cześć
Zastanawiam się nad wyborem TV 49 cali pomiędzy Panasonic TX-49FX700E a Sony KD-49XF7596.
Oczekiwania:
- jak najlepsza jakość obrazu dostępna w technologii IPS (m. in. szeroka paleta barw, płynność, kontrast)
- dobra czerń jak na IPS (wiem że to to co VA ale zależy mi na kątach)
- dobra współpraca z WiFi
- wyjście audio analogowe (stary sprzęt audio)
- łatwa współpraca ze smartfonem oraz przyjazna obsługa z pilota
- szybki system operacyjny
Użytkowanie:
- obejrzenie filmu pełnometrażowego + serialu raz w tygodniu
- na co dzień youtube po ok 30min + spotify w przypadku Sony
- bajki dla dzieci z youtube lub np netlixa 30min dziennie
- generalnie TV ma zastąpić monitor desktopa do powyższych zastosowań
- w przyszłości nie wykluczam podpięcia konsoli do gier
Sony ma androida i funkcjonalnie chyba wszystko czego mogę potrzebować. Podoba mi się obsługa YT oraz Spotify i możliwość wyłączenia obrazu podczas słuchania muzyki.
Panasonic - jakość i płynność obrazu - ogólnie chyba jest polecany jeśli ktoś upiera się na IPS.
Po oględzinach w sklepie: Sony bez upłynniacza klatkowało mocno. Po jego włączeniu chyba OK.
Panas nawet w marketowym świetle wydaje się mieć jaśniejszą czerń wpadającą w granat oraz gorszą ostrość a także zmienne barwy kolorów w zależności od kąta patrzenia.
W przypadku Panasonica - rozważyłbym zakup Android BOXa od Xiaomi ale nie wiem czy można wtedy obsługiwać w pełni TV tylko jednym pilotem (chodzi o wybudzenie tv poprzez sygnał z tv boxa)
Jakie są wasze sugestie?
Byłem nastawiony na Panasonica ze względu na jakość obrazu poświęcając dla niej funkcjonalność systemu jednak teraz mam lekki mętlik w głowie.
Pozdrawiam
Zastanawiam się nad wyborem TV 49 cali pomiędzy Panasonic TX-49FX700E a Sony KD-49XF7596.
Oczekiwania:
- jak najlepsza jakość obrazu dostępna w technologii IPS (m. in. szeroka paleta barw, płynność, kontrast)
- dobra czerń jak na IPS (wiem że to to co VA ale zależy mi na kątach)
- dobra współpraca z WiFi
- wyjście audio analogowe (stary sprzęt audio)
- łatwa współpraca ze smartfonem oraz przyjazna obsługa z pilota
- szybki system operacyjny
Użytkowanie:
- obejrzenie filmu pełnometrażowego + serialu raz w tygodniu
- na co dzień youtube po ok 30min + spotify w przypadku Sony
- bajki dla dzieci z youtube lub np netlixa 30min dziennie
- generalnie TV ma zastąpić monitor desktopa do powyższych zastosowań
- w przyszłości nie wykluczam podpięcia konsoli do gier
Sony ma androida i funkcjonalnie chyba wszystko czego mogę potrzebować. Podoba mi się obsługa YT oraz Spotify i możliwość wyłączenia obrazu podczas słuchania muzyki.
Panasonic - jakość i płynność obrazu - ogólnie chyba jest polecany jeśli ktoś upiera się na IPS.
Po oględzinach w sklepie: Sony bez upłynniacza klatkowało mocno. Po jego włączeniu chyba OK.
Panas nawet w marketowym świetle wydaje się mieć jaśniejszą czerń wpadającą w granat oraz gorszą ostrość a także zmienne barwy kolorów w zależności od kąta patrzenia.
W przypadku Panasonica - rozważyłbym zakup Android BOXa od Xiaomi ale nie wiem czy można wtedy obsługiwać w pełni TV tylko jednym pilotem (chodzi o wybudzenie tv poprzez sygnał z tv boxa)
Jakie są wasze sugestie?
Byłem nastawiony na Panasonica ze względu na jakość obrazu poświęcając dla niej funkcjonalność systemu jednak teraz mam lekki mętlik w głowie.
Pozdrawiam