logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera JVC GR-DVL145 - komunikaty E03, E04 po upadku z 30 cm

*THOM* 11 Wrz 2005 22:27 4098 2
REKLAMA
  • #1 1810516
    *THOM*
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Mam problem z kamerą. Spadła z wysokości 30cm i od tej pory, podczas włączenia nagrywania pokazuje komunikat E03, E04 lub inne. Nieraz wyjecie kasety i załadowanie jej lub wyłączenie i włączenie pomaga i mozna ja użytkować. Podczas wyswietlania komunikatów o błędach niedostepne są funkcje kamery. Jeżeli ktos może mi pomóc i udzielic fachowych rad lub powiedziec co oznaczaja wyżej wymienione komunikaty to bardzo proszę.
    Prosze bardzo o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 1811298
    tmalota
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    To są błedy mechanizmu, 03 i 04 dotyczą talerzyków dowijających taśmę. Trzeba naprawić mechanizm i będzie po problemie. Jeżeli jest po upadku to możliwe że coś pękło, lub się wygięło. Jeżeli masz wprawę w tego typu mechanizmach to do roboty, jeżeli nigdy tego nie robiłeś to polecam rozwagę.

Pozdrawiam
  • #3 3369662
    miro2006
    Poziom 2  
    Witam!
    Mam kamerę o tym samym symbolu i mam podobny problem. Kamera leżała rok w szafie, niestety z taśmą w środku. Po włożeniu nowej taśmy pojawia się błąd E03. Domownicy mówią, że jej nie ruszali. Dziwny objaw to blokowanie się trzpienia oznaczonego czerwoną strzałką o zębatkę oznaczoną kolorem zielonym. Po załadowaniu kasety trzpień ten o mało nie chce wyłamać się o tą zębatkę. Po kilku próbach włożenia zauważyłem, że dociśnięcie w punkcie niebieskiej strzałki powoduje poprawne załadowanie kasety i nie blokowanie tego felernego trzpienia. Mimo tego po zamknięciu pokrywy nadal słychać przeskakiwanie tego trzpienia po zębatce. W serwisie krzyknęli od razu 250 zł.
    Czy może ktoś miał podobną usterkę a może ktoś może wie co jest przyczyną takiego zachowania się kamery?
    A może na tym trzpieniu powinna być jakaś zębatka?
    Wiem, że ostateczność to serwis ale może..

Pozdrawiam

Kamera JVC GR-DVL145 - komunikaty E03, E04 po upadku z 30 cm
REKLAMA