logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Candy 4595e - nie podaje wody do wnętrza urządzenia

kusyn 11 Maj 2019 14:16 891 4
REKLAMA
  • #1 17955093
    kusyn
    Poziom 2  
    Cześć.

Proszę o pomoc przy zdiagnozowaniu usterki zmywarki Candy 4595e. Podczas zmywania pojawiała się pod nią woda. Rozkręciłem prawą i lewą stronę urządzenia i zacząłem się przyglądać. Zauważyłem, że spadł gumowy wąż (zdjęcie w załączeniu). Zadowolony, że problem będzie rozwiązany, zakupiłem nową opaskę i włączyłem zmywarkę aby przetestować, czy wszystko jest ok. Chyba jednak nie jest. Zmywarka pobiera wodę, ale mam wrażenie, że nie podaje jej do wewnątrz zmywarki. Słychać, jak nagrzewa się woda i czuć zapach nagrzanej maszyny.
    Czy byłby ktoś łaskaw, podpowiedzieć co powinienem sprawdzić dalej? A może się nie opłaca tego naprawiać?
    Będę wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam
    Wojtek
    Zmywarka Candy 4595e - nie podaje wody do wnętrza urządzenia
  • REKLAMA
  • #2 17955343
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3372
    kusyn napisał:
    pobiera wodę, ale mam wrażenie, że nie podaje jej do wewnątrz zmywarki. (...)

co powinienem sprawdzić dalej?
    Czy jest woda w zmywarce i ile?
  • REKLAMA
  • #3 17955380
    kusyn
    Poziom 2  
    Ponieważ jestem laikiem w tych sprawach, to zapytam, gdzie powinna być woda? W miejscu, gdzie jest filtr na nieczystości, czy też odkręcając korek znajdujący się na dole wewnątrz powierzchni myjącej? Dodam jeszcze, jak zmywarka chodziła, to woda była widoczna na tylnej ściance w rurce, która dostarcza wodę do górnego zraszacza. Ale mam wrażenie, że jej ciśnienie było za małe i nie mogła dotrzeć do końca. Mam również wrażenie, że przez za małe ciśnienie wody tak się ona ogrzała, że to spowodowało wysunięcie się gumy z tego elementu metalowego, który przedstawiłem na zdjęciu.

Pozdrawiam
    Wojtek
  • REKLAMA
  • #4 17955437
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3372
    kusyn napisał:
    gdzie powinna być woda?
    W zmywarce na dnie.
  • #5 17955710
    kusyn
    Poziom 2  
    Odkąd założyłem nową obejmę gumowej rury, która spadła, nie ma wody na dnie zmywarki.

W
REKLAMA