Dostałem do naprawy drukarkę z zaciętym papierem, po usunięciu zaczęła drukować przekrzywione wydruki (jak w załączeniu). W kasecie położenie kartek jest prawidłowe.
Może ktoś ma pomysł co odpowiada za taki wydruk i jak można to naprawić?
Przeczyściłem, ale nie pomogło. Rzeczywiście to wygląda na tor przesuwu papieru. Na ręcznym podajniku to widać, że kartka nie idzie "gładko" tylko się skrzywia lekko.
Sprawdź jak prowadzi papier z tacy ręcznej. Możliwe że siedzi jakiś skrawek papieru w ścieżce i przesuwa kartkę. Zobacz sprężyny w kasecie jak też i samą kasetę.Zdarza się że się deformują ale wtedy powodują zacięcia
po odkręceniu tych dwóch wkrętów, nadal mocno siedzi, jakby był trzeci wkręt od boku. natomiast zauważyłem, że blaszka, na której jest umieszczony separator podajnika ręcznego jest z prawej strony niżej. może dla tego taki efekt. Dzięki za pomoc.
Chodzi o 2 wkręty pod podajnikiem recznym. Z przodu maszyny, nie w środku. Po ich odkręcieniu zdemontujesz cały przód z podajnikiem. Bedziesz widział prowadnice papieru oraz spód rejestracji. Moze być zadzior na prowadnicy.
Drukarka oddana klientowi (któremu się śpieszyło), nie zacina papieru a to był główny powód naprawy. jak ją dostanę następnym razem, to na pewno skorzystam z rady krzys_ka.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z drukarką Kyocera MFP M2035DN, która po usunięciu zacięcia papieru zaczęła drukować przekrzywione strony. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie wałków wciągających oraz toru przesuwu papieru, a także możliwe zanieczyszczenia lub deformacje w kasecie. Użytkownik zauważył, że kartka nie przesuwa się gładko, co może wskazywać na problem z prowadnicami papieru. Po demontażu podajnika ręcznego, użytkownik odkrył, że separator podajnika jest nierówno umiejscowiony, co mogło wpływać na wydruki. Ostatecznie, drukarka została oddana klientowi, a problem zacięcia został rozwiązany. Wygenerowane przez model językowy.