logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-R431 - Jak naprawić przyciemniony ekran radia samochodowego?

mihau179 17 Maj 2019 19:07 1425 5
REKLAMA
  • #1 17966103
    mihau179
    Poziom 2  
    Cześć, posiadam w samochodzie radio JVC KD-R431. Od jakiegoś czasu ekran przestał wyświetlać, tzn. widać wieczorem, ale ledwo co. Gdy tylko słońce przyświeci, to bieda. Guziki i przyciski są podświetlane. Co mogło paść w radiu? Połączenia są polutowane od wyświetlacza do płytki.
  • REKLAMA
  • #2 17966608
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 734
    mihau179 napisał:
    Czesc, posiadam w samochodzie radio JVC KD-R431. Od jakiegoś czasu ekran przestał wyświetlać, tzw widać wieczorem ale ledwo co, gdy tylko słońce przyświeci to bieda. Guziki i przyciski są świecą podświetlane. Co mogło paść w radiu? Połączenia są polutowane od wyświetlacza do płytki.

Umiesc zdjecie PCB panela od strony druku.
  • REKLAMA
  • #3 17969635
    mihau179
    Poziom 2  
    Zrobiłem kilka zdjęć nie na każdym jest wszystko wyraźne.
    W sobotę podłączyłem na chwile podobne radio i działa dobrze, tak więc wiązka do radia jest ok.

JVC KD-R431 - Jak naprawić przyciemniony ekran radia samochodowego? JVC KD-R431 - Jak naprawić przyciemniony ekran radia samochodowego? JVC KD-R431 - Jak naprawić przyciemniony ekran radia samochodowego?
  • REKLAMA
  • #4 17969823
    zadam64
    Poziom 39  
    mihau179 napisał:
    Zrobiłem kilka zdjęć nie na każdym jest wszystko wyraźne.
    W sobotę podłączyłem na chwile podobne radio i działa dobrze, tak więc wiązka do radia jest ok.

JVC KD-R431 - Jak naprawić przyciemniony ekran radia samochodowego? JVC KD-R431 - Jak naprawić przyciemniony ekran radia samochodowego? JVC KD-R431 - Jak naprawić przyciemniony ekran radia samochodowego?

Witam. Nie rozumiem calkiem ale podpieles inne radio pod zlacze w samochodzie czy tylko moze zamieniles panele ?O jakiej wiazce piszesz . Pisalem ze problem chyba lezy albo w samym panelu lub zlaczu lub radiu.Nie proponuje zamieniac paneli chyba ze sa to takie same modelowo odbiorniki. Nie posiadam schematu do tego modelu a mam tylko od modelu731BT. Jak na 4MB zdjecie jest marne.Zrob jeszcze z lewej i prawej strony wyswietlacza po wyciagnieciu z obudowy.Wyciagaj w tej pozycji jak lezal do poprzednich zdjec bo moga wypasc rozne czesci w odwrotnej pozycji.Jak wyciagniesz mozesz odwrocic.
  • REKLAMA
  • #5 17971608
    mihau179
    Poziom 2  
    jutro zrobię zdjęcie i prześlę.
    Nie zmieniałem panelu, tylko inne radio podłączyłem pod złącze iso i działało bez problemu.
    Rok temu wszystko było ok z radiem, a we wiązce nic nie zmieniałem, kilka m-cy temu były momenty że wyświetlacz działał, ale to tylko kilka razy tak się stało.
  • #6 17971796
    zadam64
    Poziom 39  
    mihau179 napisał:
    jutro zrobię zdjęcie i prześlę.
    Nie zmieniałem panelu, tylko inne radio podłączyłem pod złącze iso i działało bez problemu.
    Rok temu wszystko było ok z radiem, a we wiązce nic nie zmieniałem, kilka m-cy temu były momenty że wyświetlacz działał, ale to tylko kilka razy tak się stało.

Pytam o takie szczegoly bo nie mam schematu do KD R431 i chce sie upewnic czy jest tak samo rozwiazane podswietlenie jak w KD R731.Podejrzewam ze usterka jest w odbiorniku, jedynie co nie dzialala by zmiana jasnosci po wlaczeniu swiatel.
REKLAMA