logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Satel TSI Builder - Jak pokazać/ukryć grafikę za pomocą stanu wejścia?

Baumi 17 Maj 2019 21:58 1566 2
REKLAMA
  • #1 17966434
    Baumi
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam,

Czy jestem w stanie pokazać / ukryć grafikę na wyświetlaczu TSI w zależności od stanu wejścia?

O co chodzi... Komponuję sobie swój projekt uzywając TSI Builder. Jako tło rzuciłem sobie przekrój domu. Chciałbym zaznaczać Poszczególne pomieszczenia, w których czujki PIR wykryją ruch. Myślałem nad dopasowanym obrazkiem, które zasłaniało by fragment tła.

Czy jestem w stanie osiągnąć taki efekt? Wiem, że mogę użyć widget Wskaźnik i ustawić obrazek na stan aktywny i nieaktywny, ale w tym momencie dochodzą marginesy i ramki ze wskaźnika. Co działa idealnie to obrazek, ale nie mogę go zmieniać po zmianie stanu wejscia. W jaki sposob moglbym to rozwiazac? Mogę jakoś dołożyć customowe widgety?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17966622
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 614
    Nie można ukrywać ikon, natomiast robiąc odpowiednio dopasowane ikony do tła można uzyskać zadowalające efekty. Marginesy w ikonach to nie problem (można je usunąć). Polecam zapoznać się z opcjami projektu, wystarczy trochę pogrzebać.
  • #3 17967650
    Baumi
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Dzięki! Rzeczywiście, wszystko można ustawić w opcjach. Dodatkowo miałem problem z wyświetlaniem dwóch wskaźników nachodzących na siebie, ale to rozwiązałem podmieniająć tło przycisku na przeźroczyste.
REKLAMA