logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana karty graficznej w Dell Latitude E5440 - możliwości i rekomendacje

katafall 18 Maj 2019 21:37 1638 3
REKLAMA
  • #1 17968081
    katafall
    Poziom 2  
    Witam około 9 miesięcy temu kupiłem laptopa latitude e5440 marki dell.
    Posiada on 4gb ramu (ddr3),
    2 karty graficzne zintegrowaną intel(r) Hd graphics 4400 oraz geforce gt 720m,
    procesor intel core i5-4310u.

Chciałbym zainwestować w 8gb ramu i lepszą kartę graficzną, o ile ram nie stanowi dla mnie żadnego problemu tak nie wiem czy w ogóle istnieje możliwość wymiany gt 720m na coś lepszego, jeżeli tak to jaką kartę graficzną moglibyście mi polecić do tego laptopa, bo jak zgaduję ten procesor ogranicza moje pole manewru.
  • REKLAMA
  • #2 17968144
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8285
    Witaj. Nie ma możliwości wymiany grafiki na lepszą w tym modelu (zresztą dotyczy to większości laptopów).
  • REKLAMA
  • #3 17968217
    katafall
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź. No cóż pozostaje mi w takim razie kupić te ramy, bo są stosunkowo tanie i zacząć odkładać na jakiś laptop do gier.
  • #4 17968306
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8285
    Jak chcesz komputer do gier to laptop nie jest najlepszym wyborem, chyba że lubisz co chwię zmieniać komputery i akceptujesz pewną "bylejakość" takiego rozwiązania.

Bylejakość polega na tym, że laptop będzie droższy, wolniejszy i będzie miał większe problemy z prawidłowym odprowadzaniem ciepła pod obciążeniem. Najczęściej co najmniej dwie z tych trzech kwestii będą dotyczyć laptopa kupionego do gier, nawet tzw "gamingowego".
REKLAMA