logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hikvision DS-7608NI-K2 - kilka pytań dot. nagrywania

Riteron 27 Maj 2019 09:00 792 0
REKLAMA
  • #1 17982599
    Riteron
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam,
    mam dwa pytania dot. nagrywania na NVR Hikvision. Jedno pytanie jest podobne do tego, które zadano w tym wątku: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3366182.html
    Jest on jednak zamknięty, więc musiałem założyć nowy temat.

1. W specyfikacji ze zdjęcia poniżej wynika, że kamera obsłuży albo 2 kamery w 4k (8 Mpx) albo 8 kamer w 1080p (2 Mpx). To dotyczy nagrywania czy także podglądu z kamer? I co w przypadku, gdy miałbym 4 kamery w 2k tj. w 4 Mpx? Czy ten NVR obsłużyłby i nagrywanie i podgląd wszystkich kamer jednocześnie w 2k (4 Mpx)?
    Hikvision DS-7608NI-K2 - kilka pytań dot. nagrywania

2. Z tego co mi wiadomo, w NVR Hikvision ustawia się przy detekcji ruchu "pre" i "post record", czyli jak rozumiem ile sekund przed i po wykryciu ruchu NVR ma zacząć i kończyć nagrywać. Czy to nagrywanie polega na tym, że NVR nagrywa jeden plik aż do ustania ruchu i kończy go dopiero wtedy nagrywać (+ te kilka sekund, które ustawi się w "post record") czy nagrywa plik w zsumowanym czasie "pre" i "post record" (np. ustawię po 10 sekund w obu przypadkach, więc nagranie trwa w sumie tylko 20 sekund) i jeśli ruch trwa nadal, to po prostu tworzy kolejny plik o takim samym czasie trwania?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
REKLAMA