logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamerka od drona wysyła sygnał wi-fi, telefon odbiera, lecz nie ma obrazu.

Hunteer00 28 Maj 2019 16:19 1146 1
REKLAMA
  • #1 17985088
    Hunteer00
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam, ostatnio kamerka od drona przestała pokazywać obraz. Zdjąłem obudowanie i od środka wygląda to tak, że płytka od kamerki na moje działa, gdyż dioda na niej umieszczona miga oraz płytka wysyła sygnał wi-fi, który mogę odebrać na swoim smartfonie. Niby jestem podłączony ale kiedy włączam aplikację nie pokazuje się żaden obraz, widać tylko obraz startowy aplikacji. Miał ktoś podobny problem lub wie co można zrobić? Próbowałem przepinać okablowanie od płytki kamerki do płytki głównej drona od której idzie zasilanie ale to nic nie pomogło. Wydaje mi się że to może być wina samej kamerki lub tego że "taśma" która łączy ową kamerkę z jej nadajnikiem jest troche pogięta i jak by "złamana" w jednym miejscu, ma to jakieś znaczenie?
    Pozdrawiam, Dawid
  • REKLAMA
  • #2 17985187
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1169
    Niestety, nasza wróżka poszła zagrać w Lotto, ale po drodze potrąciła ją taksówka. Kryształowa kula się zbiła i na nową dopiero zbieramy pieniążki. Także na nową wróżkę... Dlatego bardzo prosimy o udzielenie kilku mało istotnych informacji - np. jaki to dron, z jaką kamerą. Jak wygląda to domniemane uszkodzenie taśmy.
    I co się działo z dronem, że kamera przestała działać, a przewody są uszkodzone mechanicznie?
REKLAMA