logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

canon bjc 5000 ani ruszy, mało tuszu ?coś z którąś z głowic?

dzinks0 13 Wrz 2005 19:38 2270 5
REKLAMA
  • #1 1815407
    dzinks0
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam
    mam drukarke canon bjc 5000, poniewż nigdzie niemogę znaleść sterownikow pod xp(są pod 95,98,NT,2000) ale zaden jakoś mi niedziała, zainstalowałem wiec bo bjc 2000 pod xp
    ale drukarka dalej ani rusz, jak przycisnę dłużej lewy przycisk od papieru to miga kontolka+jeden sygnał i chyba nastepuje czyszczenie, jak trzymam dłużej to wciąga papier i nastepuje wydruk kontrolny(tak mi sie wydaje),
    są tam 2 głowice: bc-21e i bc-23,ta pierwsza drukuje ten wydruk kontrolny bez problemu zarówno w jednym jak i drugim ,,gnieżdzie,, ta druga wogóle nic nie drukuje:
    jak chce coś wydrukować to pod koniec wyskakuje komunikat :Printer not responding.-czyli drukarka nie odpowiada
    czy za złą komunikacją komputera z drukarką odpowiadają te moje złe sterowniki?? czy moze coś innego
    ktoś mi mówił ze nieważny jest model drukarki ale głowice w niej pracujące, a akurat niewiem czy w tej bjc2000 sa takie same głowice jak w mojej bjc5000

jeśli tylko ktoś coś wie to bardzo proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1825219
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    jeśli nie drukuje ci testu ( naciśnięcie guzika ) to po co mieszasz do tego sterowniki ?
    sterownik odpowiada za komunikacje PC-DRUKARKA
    moim zdaniem walnieta jest głowica - gdyby testy wychodziły normanie a polecenie drukuj nie to problemem byłby driver

małe info odnośnie sterowników :

http://www.carletonmacgregor.com/html/canon_bjc-5000_driver_instucti.html

i sterownik

http://www.printer-drivers.com/drivers/84/84101.htm
  • REKLAMA
  • #4 1826626
    dzinks0
    Poziom 12  
    tj :
    wyciągnołem głowicę bc-23 -czyli tą czarną co niedrukowała
    kolorowa drukujaca została
    po naciśnieciu przycisku wydruk kontrolny jest ok
    zainstalowałem sterownik bjc-5000w2k pod win 2000
    instaluję patch bjc-the printer angel poto zeby pod xp działalo
    i teraz jak dokonać rejstracji ?? bo tak mi sie wydaje jakbym musiał za klucz do tego patcha płącić 5$ ??
    czy to dobrze robie?? jesli nie to bardzo proszę o pomoc i podpowiedz
  • REKLAMA
  • #5 1826875
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    mozliwe , ale skoro znasz nazwe pliku to możesz go poszukac na innych źródlach
  • #6 1827667
    dzinks0
    Poziom 12  
    ten bjc angel mam ściągniety ale musze go zarejstrować żeby zaczoł działać- tak mi sie przynajmniej wydaje
REKLAMA