logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam kamery do monitoringu po WiFi na odległość 25 metrów, min HD

fulbin88 06 Cze 2019 15:03 579 6
  • #1 17999043
    fulbin88
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Potrzebuję zrobić mały monitoring z jednej kamery. Obraz ma być wyświetlany cały czas na komputerze. Odległość między kamerą i komputerem to 25 metrów. Najchętniej po Wifi. Kamera musi być przekręcona do futryny. Kamery wewnętrzne w większości nie maja możliwości przykręcenia. Pc z windows 7 już mam, teraz szukam kamery. Przeglądałem większość ofert, większość nie gwarantuje stabilnego połączenia wifi, albo zasięg jest za mały. Polećcie coś.
  • Pomocny post
    #2 17999060
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    Kamera do wewnątrz? A jak ją zasilisz? Czy na tych 25m są jakieś przeszkody jak ściany itp? Przy komputerze masz router? WiFi w takich kamerach to działa przeważnie do tych 20-30m, ale to jeśli masz czysty teren, przez więcej ścian działa znacznie gorzej - to tak właściwie loteria... Jaki budżet? Sam podgląd czy nagrywanie także?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 17999064
    fulbin88
    Poziom 9  
    Kamera do wewnatrz. Zasilac chce ja sieciowo. Na tych 25m nie ma przeszkod, nie ma scian. Przy komputerze jeszcze nie mam routera. Domyslam sie ze nie wystarczy sama karta WiFi pod USB? Budzet na sama kamere do 1000zl. Moze byc sam podglad, bez nagrywania.
  • #4 17999066
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17999073
    fulbin88
    Poziom 9  
    sharp napisał:
    fulbin88 napisał:
    Kamery wewnetrze w wiekszosci nie maja mozliwosci przykrecenia
    Co za brednie... W jaki więc sposób są montowane?
    Może lewitują?

Jaka odległość obserwacji?
    Kąty obiektywu?
    Wysokość i szerokość sceny?
    Obserwacja D/N?
    Zewnątrz/wewnątrz?
    Zasilanie?
    Interesujący zakres dynamiki (kontrast sceny)? itd...

Na razie temat oscyluje wokół kosza.

Nie, nie lewituja. Chodzilo mi o to ze sa wolnostojace i nie maja uchwytow do stalego przytwierdzenia. Np. "LX7 HD Wifi IP Kamera Wireless"
  • #6 18000352
    fulbin88
    Poziom 9  
    Znalazlem juz odpowiedni model:

EDIMAX SmartHD IC-9110W LAN, WLAN IP
  • #7 18002888
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    Przecież zdecydowana większość kamer jak "LX7 HD Wifi IP Kamera Wireless" ma w zestawie uchwyt na sufit, nie musi gdzieś stać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje kamery do monitoringu WiFi, która ma działać na odległość 25 metrów bez przeszkód. Preferuje model wewnętrzny z zasilaniem sieciowym, a budżet wynosi do 1000 zł. W dyskusji poruszono kwestie stabilności połączenia WiFi, zasięgu oraz montażu kamer. Użytkownik znalazł model EDIMAX SmartHD IC-9110W, a także wspomniano o kamerze "LX7 HD Wifi IP Kamera Wireless", która ma uchwyty do montażu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA