logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór laptopa: Dell Inspiron 15 G3 vs HP OMEN 17 dla gier, filmów 4K i renderingu

janeg 14 Cze 2019 12:23 492 8
REKLAMA
  • #1 18010920
    janeg
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    Co lepiej :

https://www.komputronik.pl/productVariantGroup/5495/dell-inspiron-15-g3-3579.html

czy taki z outlet za tą samą cenę co dell HP
    https://www.komputronik.pl/productVariantGroup/5828/hp-omen-17.html

Też 2 lata gwarancji itd

POTRZEBY TO: Retendowanie plus filmy 4k plus gry, ale tylko w LOL nic więcej I nie muszę mieć 150 klatek na sekundę przy wysokich. Tak naprawdę wystarcza mi niskie ustawienia Nacisk na wielowatkowosc szybkość i to co opisałem
  • REKLAMA
  • #2 18010961
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18010989
    janeg
    Poziom 8  
    Jak kilka Jeden jest za 6800 drugi za 5200 Tyle że ten HP za 6800 jest outlet owy i za 5200 czyli w tej samej cenie
  • #4 18010997
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 18011014
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18011027
    janeg
    Poziom 8  
    Tylko po odebraniu okazuje się że dysk ma 260 h przepracowane już. Batria 93 procen żywotności Czyli sumarycznie albo naprawiany i stąd outlet ( miało by z rysa mała na obudowie i całkiem nieużywany) Gwarancja producenta niby 2 lata i tak mają przywrócić Ale po odpaleniu okazuje się że 1 rok i 5 mcy widnieje w HP assistance. Jak napisałem to ma być zmienione przez HP. Dużo jest nieścisłości Sumujac Ma byc przywrócone 2 lata pełnej gwarancji ale użytej baterii czy przepracowanej grafiki czy HDD nikt nie zregeneruje do nowego faktycznie Ale jak to się ma do całości produktu jako produktu Chodzi mi o awaryjność della i hp Jak tu z opiniami? To teraz mnie bardziej interesuje.

A tak sumujac całość - nie wiem czy zamienić jednak na tego OMENA na della? Bo pomimo że kupiłem tego omena to mogę jeszcze wymienić na całkiem nowego della o którym powyżej
  • REKLAMA
  • #8 18011090
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 18011100
    janeg
    Poziom 8  
    Ok Dzięki I popytam znajomych czy zostać czy wymienić Co do opini Dell się nie grzeje, ale głośno chodzi w exstremum sama sekcja chłodzenia.

HP to 17 cali i 120 Hz przy GTX 1060 vs Dell 15 cali GTX 1050 Ti Teoretycznie przy matrycach tych samych i grafikach ten dell jest nie tańszy a nawet droższy Ale czy droższy to lepszy???

Może ktoś ew jakieś sugestie Dziękuję z góry.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik porównuje dwa laptopy: Dell Inspiron 15 G3 i HP OMEN 17, oba w podobnej cenie, z naciskiem na ich zastosowanie do renderowania, oglądania filmów 4K oraz gier, głównie League of Legends. W dyskusji zwrócono uwagę na różnice w specyfikacji, takie jak procesory (i7-8750H), karty graficzne (GTX 1050 Ti w Dellu i GTX 1060 w HP), a także na kwestie związane z jakością wykonania, chłodzeniem i gwarancją. Użytkownicy podkreślają, że HP ma lepsze chłodzenie i większy ekran, ale Dell jest bardziej kompaktowy. Pojawiły się również obawy dotyczące stanu technicznego laptopa HP z outletu, w tym żywotności baterii i przepracowanych godzin dysku. Ostatecznie, użytkownik zastanawia się, czy warto wymienić HP na nowego Della.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA