logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf mk IV OBDII - brak łączności z komputerem

krzysztof-korpas 17 Cze 2019 08:20 8226 4
REKLAMA
  • #1 18015343
    krzysztof-korpas
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam,

Mam Golfa mk IV 1.8 125KM przy próbie podłączanie przez OBDII wyskakuje mi komunikat że nie można nawiązać połączenia.
    Sprawdziłem już linię K przy radiu jest odcięta, bezpieczniki ok, wstawiłem nawet inne ecu nadal brak łączności.
    Zastanawiam się nad podpięciem się bezpośrednio w komputer ale nie mam schematu kostki komputera tej 52 piny.
    Czy ktoś jest w posiadaniu takiego schematu który pin do czego, mój komputer 06a906018 CL

z góry dziękuję za pomoc ;)
  • REKLAMA
  • #2 18015366
    berthold61
    Poziom 28  
    Ocena: 307
    Ale nic nie piszesz jaki to interfejs i jakie sterowniki do niego masz , być może to wina fejsa i sterów tylko .
  • REKLAMA
  • #3 18015384
    krzysztof-korpas
    Poziom 10  
    ja osobiście posiadam zwykłe elm 327. Działa ono prawidłowo zarówno w podobnym Golfie kolegi, ten sam rocznik inny silnik, jak i na innych markach samochodów.
    Po podłączeniu na warsztacie pod sprzęt profesjonalny nie udał się nic odczytać.
    Auto jeździ ale momentami nieco szarpie i są problemy z klimatyzacją.
  • REKLAMA
  • #4 18015399
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6635
    Może immo wywalone. Bez schematu i sprawdzenia połączeń nic nie zrobisz.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1029762.html tu masz schemat do agn.Strona 12 --- pin nr. 25 licznika przewód szaro-biały masz diagnostykę. On idzie na ecu i w liczniku masz immo. Otwórz puszkę na podszybiu pod wycieraczkami tam masz kostki łączące ecu i kabinę może zgnite coś jest. https://docplayer.pl/18683312-Volkswagen-golf...e-wewnatrz-kabiny-nazwa-obwodu-pradu-w-a.html masz schemat agn pin 43 ecu diagnostyka
  • #5 18015476
    krzysztof-korpas
    Poziom 10  
    Sprawdzałem przyłącza komputera pod podszybiem, są ok. Podłączyłem nawet drugie ECU. Immo zablokowało odpalenie. Aktualnie chce się podpiąć pod komputer leżący na stole. Ale nie chcę go przypadkiem usmażyć. dlatego potrzebuję schematu kostki 52pin przy ECU aby dobrze się wpiąć :)
REKLAMA