logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung J4 - zbity wyświetlacz jak zgrać kontakty

jarosz19 18 Cze 2019 00:11 1068 11
REKLAMA
  • #1 18016871
    jarosz19
    Poziom 11  
    Ocena: 46
    Witam, mam problem z w/w telefonem. Zbił się wyświetlacz, jest cały czarny. Czy jest możliwość odzyskania kontaktów? Telefon jest włączony cały czas. Brak kopii w google itp :(
  • REKLAMA
  • #2 18016907
    antek1cza
    Poziom 31  
    Ocena: 199
    Witam
    jarosz19 napisał:
    Czy jest możliwość odzyskania kontaktów? Telefon jest włączony cały czas.
    Można spróbować podłączyć adapter MHL który łączy telefon przez gniazdo mikroUSB z telewizorem kablem HDMI.
    Problemem wówczas będzie gdy nawet wyświetli się obraz telefonu na telewizorze jak sterować menu.
    Jeżeli nie uszkodził się dotyk to może mimo czarnego LCD będzie ekran reagował co zobaczy się na TV.
    Nie próbowałem tego ale może się uda.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 18017198
    jarosz19
    Poziom 11  
    niestety ten model nie obsługuje MHL
  • REKLAMA
  • #4 18017220
    gathor10
    Poziom 27  
    Ocena: 137
    antek1cza napisał:
    Można spróbować podłączyć adapter MHL który łączy telefon przez gniazdo mikroUSB z telewizorem kablem HDMI.
    Bez dotyku i tak to by nic nie dało.

Podłącz telefon do komputera z uruchomionym smart switch i zrób back up. Jeśli wcześniej łączyłeś sie z tym komputerem, telefon nie zarząda pozwolenia na połączenie i wtedy zgrasz sobie kontakty na inny telefon lub odczytasz z pliku w folderze z backupem.
  • #5 18019154
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    Lub udaj się do serwisu i poproś o zgranie danych....
  • #6 18035374
    antek1cza
    Poziom 31  
    Ocena: 199
    gathor10 napisał:
    Bez dotyku i tak to by nic nie dało.
    Przecież napisałem o tym
    antek1cza napisał:
    Jeżeli nie uszkodził się dotyk to może mimo czarnego LCD będzie ekran reagował co zobaczy się na TV.

gathor10 napisał:
    Jeśli wcześniej łączyłeś sie z tym komputerem, telefon nie zarząda pozwolenia na połączenie
    Jak będzie chciał aby go odblokować , też można to zrobić tylko jest z tym trochę zabawy.
  • REKLAMA
  • #7 18035504
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Kupić wyświetlacz, zgrać kontakty i go odesłać jako zwrot.
  • #8 18056657
    kaczy123
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    tino2003 napisał:
    Kupić wyświetlacz, zgrać kontakty i go odesłać jako zwrot.

Brawo ty..... dla mnie to mocno januszowe zachowanie.
  • #9 18056817
    tino2003
    Admin grupy GSM
    A dla autora tematu który nie ma kasy na naprawę a chce odzyskać kontakty może to być dobra opcja.
    Konsument ma prawo zwrotu więc gdzie tu widzisz Januszowanie?
  • #10 18056846
    kaczy123
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Postaw się w sytuacji sprzedawcy owego wyświetlacza, złożysz zamówienie, on je skompletuje, wystawi paragon/fv, wyśle, później otrzyma zwrot, więc będzie musiał sprawdzić poprawność działania produktu, zrobić korektę paragonu/fv, zwrócić Ci kasę, ( a gdyby była sytuacja że ma ostatnią sztukę, już nie sprzeda jej konsumentowi który chce uczciwie kupić i użyć do naprawy) bo ktoś ma kaprys kupić w takim celu wyświetlacz aby użyć go dla własnej korzyści nie zważając na czyjąś pracę. No dla mnie to jak nic januszostwo .
    tino2003 napisał:
    Konsument ma prawo zwrotu więc gdzie tu widzisz Januszowanie?

Tak ma prawo ale wedle prawa winno się zwracać nie używane rzeczy, a jak nazwiesz wykorzystanie tego LCD do zgrania danych ? folia się gdzieś zadrze i towar już nie będzie dobrze wyglądać. Nie jestem sprzedawcą, wręcz przeciwnie także jestem konsumentem i wkurza mnie takie podejście do sprawy. Kombinatorstwo pierwsza klasa. Ludzie szanujmy się nawzajem, nie myślmy tylko o sobie.
  • #11 18057004
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Mało wiesz a dużo piszesz.
    Osoby które prowadzą serwisy co jakiś czas mają mało popularny LCD do wymiany i takie rozwiązania, że kupują a potem zwracają są stosowane bardzo często.
    Zamawiasz LCD za 500zl podpinasz na próbę i jak działa płyta to zostaje a jak nie to właśnie masz możliwość zwrotu.
    Wpiecie LCD nie powoduje, żadnych śladów używania.
  • #12 18057115
    jarosz19
    Poziom 11  
    Kupiłem wyświetlacz i sam wymieniłem więc po temacie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Samsung J4, którego wyświetlacz został uszkodzony i jest czarny. Istnieje kilka propozycji odzyskania kontaktów: podłączenie telefonu do telewizora za pomocą adaptera MHL (co jednak nie jest możliwe w tym modelu), wykonanie kopii zapasowej przez Smart Switch, jeśli telefon był wcześniej podłączany do komputera, lub skorzystanie z usług serwisowych. Inna sugestia to zakup nowego wyświetlacza, zgranie danych, a następnie zwrot. Dyskusja porusza również kwestie etyczne związane z takim działaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA