logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach

Greg01pl 18 Cze 2019 17:09 6372 6
REKLAMA
  • #1 18017777
    Greg01pl
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    Wrzucam zdjęcia Arkusza egzaminacyjnego jakby ktoś potrzebował, zachęcam do dyskusji na temat odpowiedzi ;)
    Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach
    Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach Zdjęcia arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 - dyskusja o odpowiedziach

Edit już jest - sorry zgubiłem plik
  • REKLAMA
  • #2 18017859
    Gasiaa
    Poziom 2  
    a gdzie pytanie1?

Dodano po 42 [minuty]:

Dzięki, jeśli masz dobrze, to ja mam zdane :D
  • REKLAMA
  • #3 18017940
    Greg01pl
    Poziom 14  
    Moje odpowiedzi:

1) B 2) C 3) C 4) D 5) C 6) C 7) B 8) B 9) D 10) D
    11) D 12) A 13) B 14) C 15) C 16) C 17) D 18) C 19) C 20) A
    21) C 22) A 23) B 24) B 25) B 26) B 27) B 28) C 29) C 30) A
    31) D 32) A 33) C 34) D 35) B 36) B 37) B 38) D 39) D 40) C

Pewniaki wg mnie i uzasadnienia:

Ad 40 - FileZilla - jako klient FTP może służyć tylko do publikacji strony internetowej
    Ad 39 - definitywnie brakuje cudzysłowu
    Ad 38 - getElementByClassName('akapit') - będzie szukał elementu z klasą o nazwie "akapit"
    Ad 37 - jeśli form ma metodę "post" to dane będą w phpie w tablicy $_POST
    Ad 36 --> Podejrzewam, że chodzi o ciastko, bo nijak nie wyobrażam sobie innej z wymienionych opcji define wiadomo co to, session_destroy zamyka sesję, a mysqli_change_user też nie bardzo
    Ad 35 Wycinanie grafiki to może być tylko kadrowanie (skalowanie, odbicie obrazu i łączenie warstw to całkiem co innego)
    Ad 34 ???
    Ad 33 Jak szukam w google grafik z przeźroczystym tłem to zawsze są to png'ki
    Ad 32 A -> styl definiuje ramkę nieprzerywaną grubość 1px z zaokrąglonymi rogami
    Ad 31 --> co autor miał na myśli pisząc "krój czcionki" chodziło o rodzaj, czy o jej format/styl? wg strony z kursem HTML krój czcionki to font-family czyli np Times New Roman
    Ad 30 skoro styl ma być aplikowany do różnych znaczników to zapewne chodzi o klasę, ale pytanie nieco z pupy, bo przecież można to osiągnąć na kilka sposobów i każdy jest dobry w innej sytuacji ...
    Ad 29 Najpierw mamy <ol> czyli listę numerowaną, a w podpunktach <ul> czyli punktowaną więc C
    Ad 28 otwarcie w nowym oknie zawsze target= _blank -> cel puste okno
    Ad 27 O ile nagłówków można sobie zdefiniować nawet 1000 poziomów, to W3C jako standard podaje H1 - H6
    Ad 26 Logo joomla google
    Ad 25 aside - np baner reklamowy lub menu boczne siedzi w tym "kontenerze", em - emphasized text, input to element formularza, a nie struktury strony, a mark to "podświetlenie" tekstu
    Ad 24 logika nakazuje najpierw otworzyć połączenie z bazą (B) zanim się je zamknie (A); C i D w php 7 zostały usunięte a nawet gdyby to wybór bazy (C) lub jej utworzenie (D) następowały dopiero po mysql_connect (w php 5 i 4)
    Ad 23 odbieranie uprawnień to REVOKE
    Ad 22 "DROP table query removes one or more table definitions and all data, indexes, triggers, constraints, and permission specifications for those tables"
    Ad 21 ALTER -> Zmiana struktury istniejącej tabelki bazodanowej. Można dodać, usunąć lub zmienić kolumnę.
    Ad 20 "Raporty są zwykle używane w celu wyświetlania, formatowania i podsumowywania informacji w bazie danych"
    Ad 19 relacja kluczy głównych to o ile pamiętam zawsze relacja jeden do jeden (klucze główne są niepowtarzalne w obrębie tabeli więc nie może być to relacja jeden do wielu)
    Ad 18 po prostu C; A i D -> pytanie jest o pacjentów i lekarzy; dalej nie wiem jak uzasadnić ;)
    Ad 17 A i B odpadają, bo szukamy tylko imie, nazwisko, ulica; dalej nie wiem jak uzasadnić
    Ad 16 zlicz z tabeli uczniowie tych, którzy mają średnią 5
    Ad 15 Create Table
    Ad 14 A i B odpadają, bo szukamy tylko imion i nazwisk, a D odpada, bo nie interesuje nas ostatnia wizyta, tylko rok urodzanie
    Ad 13 A - utwórz, B - uaktualnij (czyli właśnie zmodyfikuj) C - wybierz, D połącz
    Ad 12 klucz podstawowy jest zawsze unikalny
    Ad 11 klucz obcy może posłużyć do definiowania relacji jeden do wielu
    Ad 10 D -> HTML <!--...--> Tag -> komentarz w HTML a nie php
    Ad 9 ?? wg mnie D pętla musi dojść do 5 jak będzie i<5 to zatrzyma się na 4 więc będzie to wynik z 4!
    Ad 8 B script src
    Ad 7 ?? chyba B chociaż dla potęg trafniej było by long int ...
    Ad 6 getElementById jak sama nazwa wskazuje weź element o id czyli "C"
    Ad 5 wg mnie C
    Ad 4 nie mam pojęcia
    Ad 3 o ile pamiętam coś z matematyki to C
    Ad 2 dwa warunki -> pierwszy sprawdza, czy A jest większe od B i C (A > B && A >C), a jeśli nie to drugi sprawdza, czy B jest większe od C (B > C)
    Ad 1 Na schemacie mamy jedną pętlę, dwa bloki decyzyjne i dwa operacyjne
  • REKLAMA
  • #4 18017955
    Gasiaa
    Poziom 2  
    Greg01pl napisał:
    Moje odpowiedzi:

Ad 29 Najpierw mamy <ol> czyli listę numerowaną, a w podpunktach <ul> czyli punktowaną więc C

Ja w domu się nie bawiłam w rozkminianie tylko to przepisałam to w notatniku i sprawdziłam co wyszło. Jest C ^^
  • REKLAMA
  • #5 18018106
    Greg01pl
    Poziom 14  
    Czy ktoś coś wie kiedy będzie oficjalna karta odpowiedzi ?
    Ew. czy ktoś podzieli się swoimi "przypuszczeniami" co do tego która odpowiedź prawidłowa ?
    Wiem na pewno, że w zadaniu 4 mam źle -> prawidłowa odpowiedź to albo A albo B...
  • #6 18018400
    fmac
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Greg01pl napisał:
    Czy ktoś coś wie kiedy będzie oficjalna karta odpowiedzi ?

Klucze odpowiedzi z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie zostaną opublikowane na stronie internetowej CKE www.cke.gov.pl w dniu 19 czerwca o godz. 16:00.

Tak mówi CKE, ale ile w tym prawdy, to się jutro okaże ;)
  • #7 18019736
    Greg01pl
    Poziom 14  
    Hmmm.... tego się nie spodziewałem, ale wszystko wskazuje na to, że mam 100%

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji na temat arkusza egzaminacyjnego EE.09-X-19.06 uczestnicy dzielą się swoimi odpowiedziami oraz przemyśleniami na temat poprawności odpowiedzi. Użytkownicy zamieszczają zdjęcia arkusza, a także omawiają konkretne pytania, wskazując na możliwe błędy i wątpliwości. Pojawiają się pytania o datę publikacji oficjalnej karty odpowiedzi, która ma być dostępna na stronie CKE 19 czerwca. Niektórzy uczestnicy wyrażają pewność co do swoich odpowiedzi, a inni poszukują potwierdzenia poprawności swoich wyborów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA