logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować numerację i raporty w faxie Panasonic KX-FT37?

LuteC 14 Wrz 2005 21:11 2377 6
REKLAMA
  • #1 1818511
    LuteC
    Poziom 11  
    Kupiłem niedawno używany fax i chciałbym wyzerować numerację jak i zachowane stare raporty. Prosze o podpowiedź
    Pzdr
    LuteC
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1819562
    robal12
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    menu # 9000 * 550 start:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1820872
    jacekc3
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Można jeszcze dorzucić : MENU #9000*551 START
  • REKLAMA
  • #4 1821634
    Pawelcio
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    i to jest właśnie powód dla którego jestem przeciwnikiem bezmyślnego udostępniania wszystkim funkcji serwisowych.... po co wytaczać ciężką artylerię w postaci totalnego resetu skoro w funkcjach jest narzędzie do takiego resetu z poziomu użytkownika, wystarczy wydrukować sobie listę funkcji.... a zestawienie połączeń "wykasuje" się samo- faks trzyma w pamięci tylko 35 transmisji... pozdrawiam Paweł
  • REKLAMA
  • #5 1821781
    LuteC
    Poziom 11  
    W przypadku nabycia uzywanego faxu, najlepiej jednak pozbyć sie zbędnych danych i to wszystkich za jednym zamachem.
    Dzieki za udostepnienie kodu i pozdrawiam.
  • #6 1822893
    robal12
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    sam kiedys te kody znalazłem na forum więc je udostepniam mnie pomogło szukanie ja pomagam innym chyba na tym polega forum.Drugą sprawa jest to że człowiek chciał wykasowac numery wpisane w ksiażce nie znam innego sposobu jak reset pamieci ale pewnie sie myle.pozdrowienia
  • #7 1823257
    Pawelcio
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    kasowanie zbędnych danych przy pomocy serwisowego 550 to jak strzelanie do muchy z armaty.... zarówno ksiązkę jak i wszystkie ustawienia faksu można skasować funkcjami użytkownika a używając 550 kasuje sie również historię faksu która w przypadku problemów serwisantowi z głową na karku może znacznie pomóc... dłubaczom cięzko to zrozumieć ale nawet rejestr połączeń jest kopalnią wiedzy na temat ewentualnych usterek.... ale jak to wytłumaczyć ludziom dla których najlepsze polecenie konserwacyjne w windowsie to format c:.... pozdrawiam Paweł

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono sposób resetowania numeracji i usuwania raportów w faksie Panasonic KX-FT37. Podano kody serwisowe do całkowitego resetu pamięci faksu: MENU #9000*550 START oraz MENU #9000*551 START, które pozwalają wyczyścić historię i ustawienia urządzenia. Zwrócono uwagę, że faks przechowuje w pamięci jedynie 35 ostatnich transmisji, które mogą być automatycznie usuwane. Wskazano również, że istnieją funkcje użytkownika umożliwiające kasowanie książki adresowej i ustawień bez konieczności używania kodów serwisowych, co jest bezpieczniejszym rozwiązaniem. Jednak w przypadku używanego urządzenia całkowity reset za pomocą kodów serwisowych jest skutecznym sposobem na usunięcie wszystkich zbędnych danych. Podkreślono, że historia połączeń może być przydatna dla serwisu w diagnozowaniu problemów, dlatego jej usuwanie powinno być przemyślane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA