logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kamera BCS-TIP3401IR-E-IV - jak zresetować hasło.

bundy81 27 Cze 2019 14:08 2922 2
REKLAMA
  • #1 18032715
    bundy81
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Witam
    Kilka tyg. temu kupiłem dodatkową kamerę do monitoringu. Podłączyłem do rejestratora i wszystko działa cacy. Dzisiaj chciałem sprawdzić i zaktualizować firmware w kamerach i 5 pierwszych kamer (starszych) zrobiłem bez problemów. W nowej kamerze wyskoczyło mi okno z kodem QR i zaznaczonym ptaszkiem p2p nie zagłębiając się w szczegóły pomyślałem że pewnie dostęp przez p2p do kamery i jest mi to nie potrzebne wiec to odhaczyłem i dałem dalej. Dostałem standardowy monit o hasło. I tutaj jest problem bo nigdzie nie wpisywałem żadnego hasła, a admin admin nie działa. Po konsultacji z serwisem BCS dowiedziałem się ze pominąłem jakąś kretyńską inicjalizację kamery i teraz dupa trzeba ją wysłać do niech żeby ją zresetowali. Kamera w rejestratorze działa normalnie, ale boli mnie to że nie mogę sobie jej zresetować lub zmienić w niej hasła, jak w tych starych. Nie ma tez przycisku reset. Czy jest jakiś sposób żeby ją ustawić do ustawień fabrycznych ??? Proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18038614
    BCSCCTV

Poziom 19  
    Ocena: 113
    Kamera BCS-TIP3401IR-E-IV - jak zresetować hasło.

Proszę rozkręcić kamerę.
    Na płycie elektroniki znajduje się switch który jest aktywny przez 10 min od włączenia kamery,
    Proszę go wcisnąć i tak trzymać przez 10 sek
    Kamera powinna wrócić do ustawień fabrycznych
    Konto firmowe:
    BCS Sp z.o.o
    Modularna 11, Warszawa, 02-285 | Strona WWW: https://www.bcs.pl
  • #3 18038780
    bundy81
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Dzięki pomogło - switch na płytce dał rade.
REKLAMA