logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lg 49uj7507 - Komunikat Odłączono nieznane urządzenie i zawieszenie Netflixa

Zrytyczosnek 04 Lip 2019 00:43 3192 18
REKLAMA
  • #1 18043357
    Zrytyczosnek
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z tv lg 49uj7507 mianowicie po włączeniu działa normalnie ale po kilku minutach wyskakuje komunikat odłączono nieznane urządzenie i w tym momencie przestaje reagować na pilota po chwili wszystko wraca do normy i tak cały czas nie raz co 15-20 minut a nieraz tylko ze dwa trzy razy po włączeniu i przez caly dzień nic się nie dzieje do tego netflix sie wiesza co chwila buforuje dochodzi do 25 procent i staje trzeba wtedy wyjść z filmu i wejść jeszcze raz i do tego ta sama sytuacja z pilotem czyli brak reakcji że strony tv po naciśnięciu przycisku na pilocie spotkał się ktoś z czymś takim czy pozostaję mi tylko serwis do tv nic nie jest podłączone rząd na urządzenie A Internet jest po kablu 300mb/s więc buforowanie filmu na netflix to nie problem wolnego łącza
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18043367
    mieszaczwcz
    Poziom 31  
    Ocena: 257
    TV Podłącz bezpośrednio do rutera wywalając po drodze wszystkie ewentualne switche na czas próby i wyłącz WiFi
  • #3 18043370
    Zrytyczosnek
    Poziom 6  
    Tv jest podłączony bezpośrednio kablem z ruterem
  • #4 18043373
    mieszaczwcz
    Poziom 31  
    A ruter udostępnia coś innym po kablu lub WiFi
  • REKLAMA
  • #5 18043374
    Zrytyczosnek
    Poziom 6  
    Po kablu nie po wifi laptop i dwa telefony
  • Pomocny post
    #6 18043380
    mieszaczwcz
    Poziom 31  
    Aby ogarnąć który użytkownik np nagrywał obraz z LG49... należy go na jakiś czas wyłączyć klientów z sieci WiFi i zobaczyć czy pomogło
    Tak się może dziać jak np rejestrujesz transmisję z TV np na pendrive w laptopie i po pewnym czasie pendrive jest teraz w szufladzie. System zarejestrował takie połączenie , Po WiFi laptopa bez tego pendriva taka sytuacja może wywołać podobny komunikat. Sprawdzić czy w menu TV nie ma cyklicznego ustawienia rejestracji jakiegoś programu
  • #7 18043389
    Zrytyczosnek
    Poziom 6  
    Laptopa nie podłączałem ale sparowałem kiedyś telefon z tv aby przerzucać Youtube z telefonu na telewizor może to o to chodzi jak wrucę rano to posprawdzam dzięki za pomoc
  • #8 18127894
    damszc
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam, od jakiegos miesiaca mam identyczny problem z moim smart tv lg 55sj800v-zb. Prosba o odpowiedź czy problem został rozwiazany u Ciebie i co było przyczyną bo mi juz sił brakuje. Masakra.
  • REKLAMA
  • #9 18127910
    Zrytyczosnek
    Poziom 6  
    U mnie pomogło wyłączenie wi-fi w tv.
    A Internet podłączyłem.po kablu i problemy ustały
  • #10 18128087
    damszc
    Poziom 2  
    Ja zrobilem odwrotnie miałem po kablu podlaczylem po wifi. Testuje. Dobrze ze jest jakiś trop. Zobaczymy. Dzięki
  • #11 18129794
    cache
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    u mnie 65sj850 i na poczatku mialem odloczono nieznane urzadzenie raz na kilka godzin. pd okolo dwoch tygodni, 4-5 razy na min.....
  • REKLAMA
  • #12 18130228
    damszc
    Poziom 2  
    "Cache" i jak doszedles do rozwiazania problemu? Co było przyczyną co pomogło?Czy moze tv sprzedałeś ?
  • #13 18130731
    cache
    Poziom 12  
    nie rozwiazalem problemu, zastanawiam sie czy ktor moze to naprawic....
  • #14 18158356
    Marioxx7
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Witam

Mam tak samo na UJ7507. Czasem jest ok a innym razem co pare sekund komunikat podlaczono i odlaczono nieznane urzadzenie. I wylaczone wifi i odpiety kabel, nawet reset ustawien i nic. Nigdy nie podlaczalem pendriva. Wydaje mi sie ze to po ostatniej aktualizacji. Problem w tym ze LG nie robi nowych od kilku mcy. Moze chca zmusic do wymiany tv na nowy

Pozdrawia
  • #15 18158376
    cache
    Poziom 12  
    jestem na etapie organizacji plyty glownej. karty z wifi, zastanawiam sie moze modul zasilania tez wymienie. dam znac czy rozwiazalo to problem.
  • #16 18161991
    zerzucha
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    U mnie to samo przy połączeniu z nano routerem (usb + kabel sieciowy). W kółko komunikaty o odłączanym/podłączanym urządzeniu. Połączenia bezprzewodowe z Internetem w LG to tragedia, potrafi nie widzieć sieci tygodniami, dlatego zdecydowałem się na podłączenie tego typu urządzenia. Z deszczu pod rynnę...
  • #17 18178494
    cache
    Poziom 12  
    niestety, wymiana plyty nie roziazala problemu. zacznyam sie zastanawiac czy to nie jest powiazane z wersja FW
  • #18 18342317
    lucasso4
    Poziom 1  
    Witam,

Udało się jakoś rozwiązać ten problem? Bo mam dokładnie to samo...
  • #19 18386883
    Zrytyczosnek
    Poziom 6  
    Problem rozwiązany połączenie wi-fi kolidowało z połączeniem po kablu wyłączyłem wi-fi i wszystko jest ok

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy telewizora LG 49UJ7507 zgłaszają problem z komunikatem "odłączono nieznane urządzenie" oraz zawieszaniem się aplikacji Netflix. Problemy te występują sporadycznie, co 15-20 minut lub rzadziej, a telewizor przestaje reagować na pilota. Użytkownicy sugerują różne rozwiązania, takie jak bezpośrednie podłączenie telewizora do routera bez użycia switchy, wyłączenie Wi-Fi, a także sprawdzenie, czy inne urządzenia w sieci nie powodują konfliktów. Niektórzy użytkownicy zauważyli, że wyłączenie Wi-Fi rozwiązało problem, podczas gdy inni doświadczali trudności z połączeniem bezprzewodowym. Wspomniano również o możliwych problemach związanych z aktualizacjami oprogramowania oraz konieczności wymiany komponentów, takich jak płyta główna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA