logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Mi Band 3 a iPhone 5 brak spar - Mi band 3 nie paruje z iPhone 5

JackRabbit 16 Lip 2019 15:00 2415 3
REKLAMA
  • #1 18063956
    JackRabbit
    Poziom 11  
    Ocena: 31
    Mam problem, mam opaskę Mi Band 3, urodzinową, po wyjęciu pudła naładowałem go do pełna wg instrukcji, potem zainstalowałem apkę Mi fit, próbowałem sparować go moim telefonem iPhone 5, nie widzi go, zaznaczam ze bluetooth działa doskonale, wcześniej była sparowana z Huawei Band A2 - działał bez zarzutu, zanim go zgubiłem. Tak samo łączę modułem bluetooth do mojej wiezy Hifi i puszczam muzę. Nawet usunąłem wcześniejszych sparowanych rzeczy i dalej nic. Sprawdziłem na innym telefonie dziewczyny LG G6, bez problemu połączył go. Coś nie tak robię? Czy to wina przestarzałego telefonu? A mam pytanie, czy różne wersje bluetooth z telefonu a bandka mają jakikolwiek wpływ? Zaznaczę ze w tel jest wersja 4.0 a band 4.2.

iPhone 5. iOS 10.3.3
    Mi Band 3
    Apka Mi Fit 3.4.6

Pozdrawiam i dziękuję za szybką odp.
  • REKLAMA
  • #2 18130753
    JackRabbit
    Poziom 11  
    Up. Na pewno nikt z was nie wie?
  • REKLAMA
  • #3 19047789
    JackRabbit
    Poziom 11  
    Sprawa rozwiązana. Telefony z niską wersją bluetootha nie porozumieją z urządzeniem z wyższą wersją bluetootha. Pozdrawiam.
  • #4 19047859
    JackRabbit
    Poziom 11  
    Czytanie po forum anglojęzycznych dało więcej informacji niż na Elektrodzie.
    Sprzęty odbiorniki ze starczej wersji bluetootha np: 4.0 nie porozumieją z nowszej wersji p: 5.0 ze względu innej biblioteki komunikacji i nie mają wstecznej kompatybilnością (owszem od 4.3 do nowszej)
REKLAMA