logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć zabezpieczenie regionalne na PS4 przez VPN i hotspot?

mrice 29 Lip 2019 21:22 1335 1
REKLAMA
  • #1 18087067
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6895
    Witajcie.

Koledzy, uprzedzę tylko, że dziś już jestem starym dziadem i wypadło mi się trochę zarówno z obsługi windowsów jak i współczesnych sieci.

Problem który mnie dręczy to potrzeba ominięcia zabezpieczenia regionalnego na konsoli PS4.
    Posiłkując się youtubami znalazłem sposób, tylko nie chce mi to zadziałać jak należy.

Z założenia net na lapka idzie przewodem lan, odpalam połączenie VPN i rozgłaszam je z hotspotu stworzonego na kompie. Konsola łączy się do hotspotu i to jest to czego potrzebuje.

Znalazłem coś takiego, 10gb do wykorzystania za darmo

Skonfigurowałem wg instrukcji, stworzyło dodatkową sieć od windscribe, stworzylo dodatkowo sieć hotspota (połączenie lokalne* 13)

Teraz problem polega na tym, że połączenie VPN nie jest przekazywane na hotspot, błąd który widać na załączonym obrazku zgłasza tylko czasami przy wyborze połączenia lokalnego13 w ustawieniach, zazwyczaj nie zgłasza, natomiast w programiku od windscribe mam jeszcze jakąś informację, że karta sieciowa nie obsługuje bezpiecznych połączeń

Reasumując, sam hotspot działa, bez połączenia VPN ze spokojem rozgłasza z lapka internety i inne urządzenia mogą się połączyć.
    Po uruchomieniu i połączeniu windscribe wg tego co udało mi się sprawdzić mam przypisane ip z niemiec i na komputerze mogę spokojnie przeglądać zasoby sieci, ale nie chce rozgłosić tego połączenia z hotspota.

Będę wdzięczy za pomoc, rady i cierpliwość do mnie, albo przedłożenie innego rozwiązania które nie będzie kosztowało grubych ojro.
  • REKLAMA
  • #2 18110241
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6895
    Temat do zamknięcia.
REKLAMA