internick napisał: OpenAPi?
oj pomyliłem nazwę OpenATV
Dziekuję za wskazówki, ja dopiero zaczynam przygodę z enigmą2 i już dwa razy przypadkowo wykasowałem soft. No ale jakoś trzeba próbować haha. Ten OpenATV jest baaaardzo skomplikowany, przeszedłem z Gt Media i był płacz haha. Co mi się podoba w OpenATV : przejrzyste i czytelne EPG z logo kanałów, ładny układ graficzny i czytelny opis programowy oraz zaawansowana graficznie pogoda wyświetlana wraz z informacją o programie. Co mi sie nie podoba? zbyt dużo wtyczek, nie wiadomo do czego hehe , you tube bardzo ubogie - nie wiem jak się zalogować nawet.
Wezmę pod uwagę i przetestuję te softy co wskazałeś. Ten APV otrzymałem od sprzedawcy tunera, mam kopię zapasową także listy kanałów wg własnego upodobania. Teraz mam lajkowe pytanie : czy czegoś nie zepsuje jak przeinstaluje a potem znów wrócę na ATV? wiem że głupie pytanie ale jak wspominałem wcześniej dopiero zaczynam przygodę z enigmą.
Dodano po 9 [minuty]:
internick napisał: Testowałeś Egami?
Jeszcze NIE, tuner mam od kilku dni. Patrzyłem w google grafice jak wygląda ten Egami, nawet fajny graficznie też. Czy jak zainstaluje Egami to muszę coś jeszcze tam wgrać potem? np oscam, odtwarzacz, iptv? czy jest to już wpakowane ? mam niezależnie podłączony mini tvbox z androidem i szukam rozwiazania by można było za pomocą zgemmy zalogować się do YT, oraz odtwarzac Ipla TVPlayer, reszta mi nie potrzebna, to bym się go pozbył - da radę jakoś tak ustawić OpenPli czy Egami?