logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poziome czarne cienkie paski na telewizorze LED SONY KDL-46EX723

Dr Freeman 30 Lip 2019 10:39 4158 2
REKLAMA
  • #1 18087794
    Dr Freeman
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich.
    Mam TV ktory posiada poziome czarne cienkie paski na dole ekranu model SONY KDL-46EX723.
    Ogolnie to nie przeszkadzaja bo sa cienkie i w dodatku na dole Ale...
    Kusi mnie bardzo zeby go rozebrac i troche pogrzebac...
    Jakies sugestje?
    Czy da sie to w jakis prosty sposob naprawic?
    Z gory dzieki za sensowne podpowiedzi. Poziome czarne cienkie paski na telewizorze LED SONY KDL-46EX723
    Załączniki:
    • Poziome czarne cienkie paski na telewizorze LED SONY KDL-46EX723 IMG_20190730_091624.jpg (3.35 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18087983
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 770
    Jeśli nie rozkręcałeś nigdy telewizora i nie demontowałeś matrycy LCD, to ciesz się działającym telewizorem z cienkimi paska.
    Uwierz mi, ale bardzo łatwo coś uszkodzić jak nie masz doświadczenia z tego typu telewizorami.
    Być może taśma flex nie styka, lecz to trzeba rozkręcić i zdiagnozować, bo tak zdalnie ciężko stwierdzić co tam może być uszkodzone.
    Możesz sam pokombinować jeśli oczywiście posiadasz jakąś wiedzę z elektroniki, lecz robisz to na własną odpowiedzialność. Jeśli nie masz wiedzy to najlepiej oddaj to komuś kto się na tym zna. Pozdrawiam
  • #3 18088149
    Dr Freeman
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Tak myślałem jeśli chodzi o taśmy... Tylko że zastanawiam się czy ktoś miał już z czymś takim do czynienia. I mógł by postawić trochę bardziej trafną diagnozę... Z mojego punktu widzenia to typowy objaw dla... zgadujemy: nie łączące taśmy bądź uszkodzone ale to tylko zgadywanie... Więc o tym też myślałem. Ale czy to typowy objaw dla taśmy???
REKLAMA