logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić radio Dalco z MP3 do 300 zł? Opinie i alternatywy

djkwaku 16 Wrz 2005 17:27 5292 6
REKLAMA
  • #1 1823614
    djkwaku
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam

na wstepie nie wiem czy to dobry dzial.. dawno mnie tu nie bylo :D jak cos to prosze moda o przeniesienie ;)

widze na allegro bardoz duzo radyjek z mp3 firmy Dalco .. mala cena a parametry jak wszystkie inne radia :D mysle o zakupie tego radia

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=63175860

co o tym myslicie ? ogolnie co wiadomo o tej firmie ? dobre radyjka robia ?

jak nie to jakie radia polecacie ? do 300 zl musi miec wyjscie pod wzmacniacz i mp3 reszta to juz bajery
  • REKLAMA
  • #2 1823971
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1824068
    Wymiatacz
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Ja mam Firsta FA-4105-MP3 i jak za tą kase co za niego dałem to bomba. Wyświetlacz kolorowy LCD bez porównania lepszy od tego z linka.Jakość wykonania obudowy też nie najgorsza. Z tyłu radiator na całej szerokości tyłu. Antiszok działa również na MP3 (starsze ponoć miały tylko na CD, niewiem jak teraz).

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1824388
    djkwaku
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    ja chce konkrety ludzie konkrety :P

radio Medionka za duzo mi nie mowi :P

dla mnie LCd nie jest potrzebny .. czy mi to bedzie swiecic w calym aucie zy tylko podswietlaco gra to mi to rybka :P

dla mnie jest wazne jak gra czy sa jakies zniksztalcenia .. jak z odtwarzaniem porysowanych plyt itp a nie jak wyglada .. bo akuratnie nigdy sie na wyglad nie patrze .. jak bym chcial brac na wyglad to bym szukal z wygladu i na forum sie nie patrzyl :|
  • #5 1825552
    bodzioluban
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    jedna rzecz tel dalco medion i inne firmy to wzieły sie z nieba on tylko ładnie wyglada i nic wiecej zero jakosci a jak sie zepsuje cos to nikt nie podejmuje sie naprawy montuje rózne w tych reklamówkach medin first siadaja szybko mechanizmy zaczynaja skakac lepiej kupic Sony najnizszy model za 339 zł i bedzie grał i słuzył lepiej mniej bajerów a lepsza jakosc polacy sa jednak naiwni aby ładnie wygladało i nic wiecej opamietajcie sie ludzie za 300-400 zł kupujesz juz firmowe i lepsze 10000 razy.Pozdrawiam tylko orginał ale bez mp3 bo za to trzeba dopłacic z 100 zł nie kupujcie lipy chińskiej czy koreańskiej nie sugerowac sie ze firma z holandi czy niemiec to blef
  • REKLAMA
  • #6 1825618
    Wymiatacz
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Jak iść tym tokiem rozumowania to sony także jedzie juz tylko na renomie i sam znaczek niewiele mówi. Na grupie pl.misc.elektronika wypowiadali się na ten temat. Sony i philips podupadło i nie zawsze mają dobry sprzęt.
    Co do firsta, to oki, ale u mnie chodzi bez problemów od ponad roku, a wartepy jakie w PL są każdy wie.
    Co do czytania płytek, czytają gorzej niż CD komputerowy (gorsza korekcja błędów), ale jak płytka nie jest porysowana to nie ma żadnych problemów. Właściwie czytniki to chyba robią coraz gorsze. Najlepszym czytnikiem jakiego miałem była 6x Panasonica, czytała idealnie nawet zmasakrowane płytki, które nowiutkie x24 nie trawiły.

Pozdrawiam
  • #7 1827156
    Trabi
    Poziom 36  
    Ocena: 792
    DALCO.... też niedawno stałem przed wyborem jakiegoś radia do autka. Chciałem kupić włąśnie Dalco, ale jak poszukałęm informacji na temat tych produktów, awaryjności i niemożności z naprawami, to dołozyłem dwie stówy i kupiłem Kenwood-a. Jak Ci nie szkoda kasy, to kup, jak chcesz mieć spokój i nie obawiać się kiedy Ci siądzie - kup coś firmowego. Dobry sprzęt musi kosztować; "dobre i tanie" to fikcja.

do bodzioluban - znasz chłopie ZNAKI PRZESTANKOWE? To takie kropki, przecinki i inne myślniki, które TRZEBA używać w pisanym tekście, bo inaczej jest tak, że Twojej wypowiedzi wyżej nie da się czytać.
    Popraw się, bo Ci Moderator zwróci publicznie nieprzyjemną uwagę.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opłacalności zakupu radia samochodowego Dalco z funkcją MP3 do 300 zł. Użytkownicy wskazują, że Dalco i podobne tanie marki (Medion, First) oferują podstawowe parametry, ale często mają niską jakość wykonania i awaryjne mechanizmy, a serwis i naprawy są utrudnione lub niemożliwe. Wskazuje się, że radia te mogą mieć problemy z odtwarzaniem porysowanych płyt oraz ograniczoną korekcję błędów. Alternatywnie polecane są modele firmowe, takie jak Sony (choć krytykowane za spadek jakości) czy Kenwood, które oferują lepszą trwałość i jakość dźwięku, choć kosztują nieco więcej. Ważne cechy dla kupującego to wyjście pod wzmacniacz, odtwarzanie MP3 oraz stabilność działania antyszoku. Wyświetlacz LCD jest oceniany jako mniej istotny niż jakość dźwięku i niezawodność. Podsumowując, tanie radia Dalco mogą być atrakcyjne cenowo, ale lepiej zainwestować w sprawdzone, markowe urządzenia dla dłuższej żywotności i lepszej jakości audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA