logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Otake Color 517 - problem z synchronizacją poziomą lub pionową, co sprawdzić?

rzuku 16 Wrz 2005 18:29 993 3
REKLAMA
  • #1 1823801
    rzuku
    Poziom 2  
    Witam !!!
    Proszę o pomoc. Mam uszkodzony telewizor OTAKE COLOR 517 - synchonizacja pozioma lub pionowa. Wszystko inne mi działa bez problemu. Posiadam schematy ideaowe. Co może być uszkodzone ?Proszę o podanie o symbol ze schematu. Dodam, że jestem laikiem w naprawianiu telewizorów. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam,
    Krzysiek
  • REKLAMA
  • #2 1824124
    kibic2005
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Dokładniej!! Synchro. pionowa to ta która nie pozwala latać obrazowi w pionie, obraz jest widoczny. Synchro pozioma - poziome paski, brak obrazu.
    O którą chodzi? Czy jest głos?
  • REKLAMA
  • #3 1824344
    leszczu
    Serwisant RTV
    Ocena: 61
    Witaj!
    UWAŻAJ! jeśli jesteś laikiem w naprawach to tak dla informacji: TEN ODBIORNIK POSIADA GORĄCĄ MASĘ WSZĘDZIE!!!...a co za tym idzie?...chyba wiemy wszyscy....
    pozdrawiam
  • #4 1824736
    rzuku
    Poziom 2  
    Cześć !!!

Tak dokładnie jest to synchro poziome. Na ekranie mam poziome paski i brak obrazu, głos jest. Jestem ostrożny jak narazie nie ruszam się za to. Posiadam schematy, ale nie wiem jakie elementy odpowiadają za tą usterkę :( Stąd proszę o pomoc. Wiem, że to nie bezpieczne. Dlatego wole się poradzić fachowców takich jak Wy. Dziękuje za zainteresowanie się moim postem. POZDRAWIAM :D
REKLAMA