logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja Outlooka i Thunderbirda do pobierania poczty przez proxy

zbuk 17 Wrz 2005 11:46 1973 2
REKLAMA
  • #1 1825513
    zbuk
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witajcie!
    Mam udostępniony internet na inny komputer w mieszkaniu za pomocą PROXY. Internet hula na obu kompach i sieć bez problemu. Nie mogę natomiast tak skonfigurować Mozilla Thunderbird (czy Outlooka) żeby na drugi komputerze móc ściągać pocztę...
    Jak należy skonfigurować program pocztowy by ściągał pocztę przez serwer proxy?
    Na drugim kompie w konfiguracji przeglądarki www mam podany taki adres przy połączeniach proxy: 192.168.3.1 port 4480
    Ale klient pocztowy z takimi ustawieniami nie działa.
    CO ROBIĆ?
  • REKLAMA
  • #2 1828238
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Standardowo PROXY obsługuję WWW, FTP i niewiele więcej.

Aby działał na 2-gim komputerze program pocztowy (POP3, SMTP) trzeba uruchomić NAT'a lub jakiś porogramik SMTP/POP3 proxy (np. jest np. wbudowany w WinRoute)
  • #3 1829329
    zbuk
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Problem w tym, że jedynie z serwerem proxy działa mi internet na drugim kompie... Standardowo telewizja kablowa przez którą mam internet blokuje inne kompy.
    Winroute próbowałem ale po wpisaniu wszystkich parametrów wg progrmau i jego odpaleniu, nie miałem netu WOGÓle na drugim kompie, stąd zrezygnowałem z Winroute. Jest możliwe że nie poradził sobie z rozdzieleniem sygnału i kablówka mnie "zablokowała"? Czy po prostu zrobiłem coś nie tak? Jest gdzieś jakaś instrukcja po polsku jak skonfigurować winroute?
REKLAMA